Euro 2020: “Πέταξε” με θρίαμβο για τους 8 η Δανία

Euro 2020: “Πέταξε” με θρίαμβο για τους 8 η Δανία
Οι Δανοί πανηγυρίζουν Dean Mouhtaropoulos/Pool via AP

Με πειστική εμφάνιση και δύο γκολ από τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ η Δανία νίκησε 4-0 την Ουαλία στο Αμστερνταμ και πανηγύρισε την πρόκρισή της στους "8" του Euro 2020.

Το τελικό σκορ τα λέει όλα για την απόδοση των δύο ομάδων στην Αμστερνταμ Αρίνα. Η Δανία ηταν πολύ πιο επικίνδυνη αλλά και ποιοτική, κατάφερε να προηγηθεί από το πρώτο μέρος μ’ ένα έξοχο γκολ του Κάσπερ Ντόλμπεργκ (27′) και να αποκτήσει προβάδισμα.

Το δεύτερο γκολ του ίδιου παίκτη, μόλις τρία λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης θεμελίωσε το θρίαμβο της Δανίας η οποία, παρά το πλεονέκτημα των δύο γκολ συνέχισε να επιτίθεται.

Εuro 2020: Τα δύο γκολ του Ντόλμπεργκ

Η ανταμοιβή γι’ αυτό ήρθε με ακόμη δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, αμφότερα πολύ όμορφα. Το 3-0 διαμόρφωσε ο Μάλε στο 88′ ενώ το σκορ έκλεισε ο Μπρεθγουεϊτ στις καθυστερήσεις.

Στον προημιτελικό του Μπακού, η Δανία θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού της Ολλανδίας με την Τσεχία.

Εuro 2020: Το 3-0 και το 4-0 της Δανίας

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Κ. Ρόμπερτς (40′ Ν. Γουίλιαμς), Μέφαμ, Ρόντον, Μπ. Ντέιβις, Μορέλ (59′ Γουίλσον), Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς (78′ Μπρουκς), Μουρ (78′ Τ. Ρόμπερτς)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ (77′ Αντερσεν), Βέστεργκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (77′ Μπόιλεσεν), Χιέιμπιεργκ, Ντιλέινι (60′ Γένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (69′ Κορνέλιους), Ντάμσγκααρντ (60′ Νέργκαρντ)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα