Euro 2020: Στα ημιτελικά η Ισπανία – “Γονάτισε” την Ελβετία στα πέναλτι

Euro 2020: Στα ημιτελικά η Ισπανία – “Γονάτισε” την Ελβετία στα πέναλτι
Η Ισπανία βρίσκεται στους "4" του Euro 2020 2021 Kirill Kudryavtsev, Pool via AP

Η Ισπανία πήρε ακόμα μία αγχωτική πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2020, αυτήν τη φορά στη διαδικασία των πέναλτι.

Στα ημιτελικά του Euro 2020 προκρίθηκε η Ισπανία και έγινε έτσι η πρώτη ομάδα των ημιτελικών του Euro 2020, ύστερα απ’ την περιπετειώδη νίκη της στα πέναλτι επί της Ελβετίας στην “Γκάζπρομ Αρένα” της Αγίας Πετρούπολης.

Το 3-1 ήρθε έπειτα από μπαράζ αποτυχιών στις εκτελέσεις, με τους Ελβετούς να σημειώνουν γκολ μόνο με την πρώτη προσπάθειά τους και τον Ουνάι Σιμόν να πιάνει δύο πέναλτι.

Ο Ντένις Ζακάρια με αυτογκόλ έδωσε προβάδισμα στην Ισπανία νωρίς στον αγώνα, ενώ ο Τζερντάν Σακίρι ισοφάρισε στο 2ο ημίχρονο. Οι Ισπανοί είχαν πολλές ευκαιρίες να βρουν το νικητήριο γκολ, τόσο στο 90λεπτό όσο και στην παράταση, αλλά βρήκαν απέναντί τους τον εξαιρετικό Γιαν Ζόμερ, παρότι οι Ελβετοί έπαιζαν με 10 παίκτες απ’ το 77′ λόγω αποβολής του Ρέμο Φρόιλερ.

Στα ημιτελικά, οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν το νικητή του Βέλγιο – Ιταλία στο “Γουέμπλεϊ”, την Τρίτη στις 19:00.

Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς επέλεξε τον Ντένις Ζακάρια για αντικαταστάτη του τιμωρημένου Γκράνιτ Τζάκα, χωρίς να αλλάζει το 3-4-3 στη διάταξη της ενδεκάδας του. Στον αντίποδα, ο Λουίς Ενρίκε έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Κροατία, αφού επανέφερε τον Τζόρντι Άλμπα στη θέση του Χοσέ Γκαγιά για αριστερό μπακ, ενώ προτίμησε τον Πάου Τόρες αντί του Έρικ Γκαρθία στα στόπερ.

Η επιλογή του Πέτκοβιτς για τα χαφ αποδείχθηκε μοιραία και του Ενρίκε για τα μπακ ευεργετική μόλις στο 8ο λεπτό. Σε ένα κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή, από όπου ο Άλμπα έπιασε ένα βολέ, κόντραρε στον Ζακάρια και κατέληξε στα δίχτυα. Η φάση χρεώθηκε αυτογκόλ του μέσου της Γκλάντμπαχ και ήταν το 10ο στο φετινό τουρνουά, όταν σε όλα τα προηγούμενα Euro μαζί είχαν σημειωθεί μόλις 9.

Οι Ισπανοί άρχισαν με αλλαγή παίκτη στο 2ο μέρος, αφού ο Ντάνι Όλμο πήρε τη θέση του Πάμπλο Σαράμπια. Ο Όλμο προερχόταν από δυο ασίστ κόντρα στην Κροατία και έδειξε μεγάλη όρεξη και στα πρώτα λεπτά της παρουσίας του στον αγώνα της Αγίας Πετρούπολης. Το ίδιο ορεξάτοι ήταν και οι Ελβετοί, οι οποίοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης κυρίως από στημένα, σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Το γκολ σόκαρε τους Ισπανούς, που όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά είδαν τους Ελβετούς να ψάχνουν πιο επισταμένα το τέρμα, μέχρι τη φάση του 77ου λεπτού και την αποβολή του Ρέμο Φρόιλερ με απευθείας κόκκινη για τάκλιν στον Μορένο. Η Ισπανία δεν εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο, πέραν ενός σουτ του Μορένο που μπλόκαρε εύκολα ο Ζόμερ. Οι αλλαγές των δύο προπονητών στο τέλος αφορούσαν κυρίως την παράταση και το παιχνίδι οδηγήθηκε εκεί ακριβώς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα