Euro 2021: Προσπάθειες UEFA να μην αλλάξει ο τελικός – Η στάση του Ντράγκι

Euro 2021: Προσπάθειες UEFA να μην αλλάξει ο τελικός – Η στάση του Ντράγκι
Στιγμιότυπο από το EURO 2020 Glyn Kirk / ASSOCIATED PRESS

Προσπάθεια ώστε να γίνει κανονικά στο Γουέμπλεϊ ο τελικός κάνουν Μ. Βρετανία και UEFA. Ρώμη θέλει ο Μάριο Ντράγκι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το αν ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου θα μπορούσε να μεταφερθεί από το Λονδίνο στην Ρώμη δήλωσε πως «θα δραστηριοποιηθώ ώστε ο τελικός του Euro 2020 να μην γίνει σε χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού».

Η δήμαρχος της Ρώμης, πάντως, Βιρτζίνια Ράτζι, με ανάρτησή της στο Twitter θέλησε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία. «Να μεταφερθεί ο τελικός στην Ρώμη; Είμαστε έτοιμοι. Μετά την επιτυχή έναρξη του Euro 2020, η ιταλική πρωτεύουσα και η Ιταλία έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να οργανώνουν μεγάλα διεθνή γεγονότα», έγραψε η Ράτζι.

Νωρίτερα, ωστόσο, η Uefa υπογράμμισε ότι «η αγγλική ομοσπονδία, οι αγγλικές αρχές και η ίδια η Uefa, εργάζονται σε στενή επαφή (…) με στόχο να οργανώσουν τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro στο Γουέμπλεϊ και δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή της έδρας των παιχνιδιών αυτών».

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους Times, η βρετανική κυβέρνηση και η UEFA έχουν καταλήξει σε αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού φιλάθλων στο Γουέμπλεϊ, στους δύο ημιτελικούς και τον τελικό του EURO 2020. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται σε ό,τι αφορά τους 2.500 VIP που έχει ζητήσει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να εξαιρεθούν από την καραντίνα που επιβάλλεται σε όσους ταξιδιώτες άλλων χωρών φτάνουν στη Βρετανία. Για την είσοδο θεατών στο Γουέμπλεϊ απαιτείται, είτε να παρουσιάσουν αποδείξεις ότι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, είτε να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα