Euro 2024: Με 30.000 οπαδούς στο πλευρό της η Αλβανία, για την υπέρβαση κόντρα στην Ισπανία

Διαβάζεται σε 3'
Euro 2024: Με 30.000 οπαδούς στο πλευρό της η Αλβανία, για την υπέρβαση κόντρα στην Ισπανία
Associated Press

Η Εθνική Αλβανίας θα ψάξει το θαύμα της νίκης απέναντι στην Ισπανία για να κυνηγήσει το όνειρο της συμμετοχής στα νοκ-άουτ ματς του Euro 2024, με 30.000 οπαδούς της να αναμένονται στις εξέδρες του γηπέδου στο Ντίσελντορφ.

Η Εθνική Αλβανίας βρέθηκε στον όμιλο της φωτιάς (3ο) μαζί με Κροατία, Ιταλία και Ισπανία, όμως μέχρι στιγμής έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ευχαριστημένη από τη μέχρι τώρα παρουσία της στο 17ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Απέναντι στην Ιταλία στην πρεμιέρα, όπως γράφει το SPORT24, έχασε με 2-1 όμως ήταν σούπερ μαχητική και πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης ενώ κόντρα στην Κροατία δεν απογοητεύτηκε μετά από την ανατροπή της “χρβάτσκα” και άρπαξε τον βαθμό στις καθυστερήσεις.

Πλέον, άπαντες στη γειτονική χώρα ζουν και αναπνέουν για το ματς με την καλύτερη ομάδα του 3ου ομίλου και εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο Euro 2024, την Ισπανία, με την Αλβανία να θέλει μόνο νίκη για να πάρει την πρόκριση στα νοκ-άουτ και να αναμένεται να έχει στις εξέδρες τεράστια στήριξη από τους οπαδούς της.

Έτσι, μετά από την κοκκινόμαυρη λαοθάλασσα από 50.000 φίλους της στο Ντόρτμουντ για τον αγώνα της πρεμιέρας, το ίδιο χρώμα θα πλημμυρίσει και το Ντίσελντορφ το βράδυ της Δευτέρας (24/6), με τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για παρουσία 25-30 χιλιάδων στις εξέδρες της “Merkur-Spiel Arena” για τον αγώνα με την “ρόχα”.

Είναι τέτοια η δίψα των Αλβανών φιλάθλων να βρεθούν στο γήπεδο, ώστε αρκετοί εξ αυτών να έχουν αγοράσει εισιτήρια από οπαδούς της Ισπανίας που θέλησαν να τα πουλήσουν από τη στιγμή που η ομάδα τους έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, με τους οργανωμένους οπαδούς της εθνικής ομάδας να ενημερώνουν μέσω Instagram για το ακριβές σημείο συνάντησης ώστε να πάνε όλοι μαζί στο γήπεδο.

Ράμα για το Αλβανία – Ισπανία: “Αδύνατη η αποστολή μας στη θεωρία, όμως η μπάλα είναι στρογγυλή”

Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, υποστηρίζει πως οι παίκτες θα πρέπει να αγωνιστούν για να απολαύσουν αυτή τη στιγμή καθώς δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

“Κανείς δεν θα πίστευε ότι στον αγώνα του τρίτου ομίλου στο Euro 2024, η Αλβανία θα ήταν ακόμα στο παιχνίδι και εν τω μεταξύ θα ήταν τρίτη, όχι τελευταία σε αυτό που παγκοσμίως αναφέρεται ως “γκρουπ του θανάτου”.

Η πολύ μεγαλύτερη εμπειρία των αντιπάλων στα δύο πρώτα ματς έπαιξε το ρόλο της εναντίον μας, αλλιώς η θέση μας σήμερα θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο ευνοϊκή. Ναι, αυτό είναι ποδόσφαιρο και κάθε λύπη του σήμερα είναι μια εμπειρία για το αύριο.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε την πιο τρομερή ομάδα του ομίλου σε μια αποστολή που στα χαρτιά είναι 100% αδύνατη. Αλλά η μπάλα είναι στρογγυλή και το βράδυ οι 12 κοκκινόμαυροι, αυτοί στο γήπεδο και ο 12ος παίκτης μας στις εξέδρες, ένας από τους μεγαλύτερους αυτού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δεν έχουν απολύτως τίποτα να χάσουν

Αρκεί να παίξουν και να απολαύσουν μέχρι τέλους τις μαγικές στιγμές που δημιούργησαν μόνοι τους. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του αγώνα με την Ισπανία, η νέα μας Εθνική ομάδα θα βγει με το κεφάλι ψηλά και με μεγάλη εμπειρία”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα