Euro 2024, Πορτογαλία – Σλοβενία 3-0 πεν. (0-0): Τα έπιασε όλα ο Ντιόγκο Κόστα, η ομάδα του Ρονάλντο στους “8”

Διαβάζεται σε 3'
Euro 2024, Πορτογαλία – Σλοβενία 3-0 πεν. (0-0): Τα έπιασε όλα ο Ντιόγκο Κόστα, η ομάδα του Ρονάλντο στους “8”
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Με τον Ντιόγκο Κόστα να σώζει αρχικά την Πορτογαλία στο 115′ σε τετ α τετ του Σέσκο και να πιάνει στη συνέχεια τρία πέναλτι στη σχετική διαδικασία η ομάδα του Ρονάλντο κέρδισε με 3-0 και πέρασε στους 8 του Euro 2024 σε ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι και θα αντιμετωπίσει πλέον τη Γαλλία.

Ο Ντιόγκο Κόστα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με τη Σλοβενία και έκλεψε τη δόξα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους υπόλοιπους αστέρες της Πορτογαλίας αλλά και από τον Όμπλακ, ο οποίος μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε κάθε τελική του Ρονάλντο και της παρέας του προς την εστία.

Με αποκορύφωμα το πέναλτι που έπιασε στο 105′ και ανάγκασε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να πλαντάξει στα κλάματα και τους συμπαίκτες του να τον παρηγορούν.

Όπως γράφει το SPORT24, στο 115′ ο Ντιόγκο Κόστα με το αριστερό πόδι έδωσε την ομάδα του σε τετ α τετ του Σέσκο ενώ στη συνέχεια στη διαδικασία των πέναλτι με τρεις εντυπωσιακές επεμβάσεις μια στην αριστερή του γωνία και δύο στη δεξιά έπιασε και τα τρία πέναλτι που εκτέλεσαν οι Σλοβένοι.

Την ίδια ώρα, οι Πορτογάλοι ήταν απόλυτα εύστοχοι στα πέναλτι και με τους Ρονάλντο, Μπρούνο Φερνάντες και Μπερνάρντο Σϊλβα να ευστοχούν πήρε τη νίκη με 3-0.

Όλα έγιναν ουσιαστικά στα τελευταία είκοσι λεπτά της αναμέτρησης και στη διαδικασία της παράτασης. Εκεί που ο Ρονάλντο έχασε πέναλτι στο 105′ και ο Σέσκο στο 115′ μια αδιανόητη ευκαιρία για να βάλει μπροστά την οπμάδα του και ουσιαστικά να τις δώσει τη νίκη.

Στο 103′ της αναμέτρησης ο Ντιόγκο Ζότα πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, είχε μια σύγκρουση με τον Ντρκούσιτς και ο Ορσάτο έδειξε την άσπρη βούλα με την Πορτογαλία να έχει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Ρονάλντο που έψαχνε σε όλο το ματς το πρώτο του γκολ στο Euro 2024 και δεν είχε αφήσει κανέναν άλλο να εκτελέσει τις στατικές φάσεις ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση. Ο 39χρονος επιθετικός έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Όμπλακ, ο οποίος όμως έπεσε σωστά και με το ένα χέρι απομάκρυνε τη μπάλα η οποία στη συνέχεια βρήκε και το αριστερό κάθετο δοκάρι με τη μπάλα να απομακρύνεται.

Δέκα λεπτά αργότερα η Σλοβενία είχε μια τρομερή φάση για να φτάσει αυτή στο γκολ. Ο Πέπε έκανε λάθος γύρισμα με τον Σέσκο να γίνεται κάτοχος της μπάλας, βγήκε τετ α τετ έκανε το πλασέ με τον Ντιόγκο Κόστα να διώχνει τη μπάλα με το αριστερό του πόδι και να κρατάει το μηδέν.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο (117′ Σεμέντο), Πέπε (117′ Ρούμπεν Νέβες), Ρούμπεν Ντίας, Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια, Βιτίνια (65′ Ντιόγκο Ζότα), Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο (76′ Κονσεϊσάο).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Μπάλκοβετς, Μπίγιολ, Ντρκούσιτς, Στογιάνοβιτς (86′ Βέρμπιτς), Έλσνικ (105′ Ίλιτσιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (75′ Τσέλαρ), Σπόραρ (74′ Στάνκοβιτς), Σέσκο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα