Euro 2024: Πώς θα ήταν η 11άδα της Εθνικής Αγγλίας χωρίς τους μετανάστες – Μια διαφήμιση για κάθε ρατσιστή

Διαβάζεται σε 2'
Euro 2024: Πώς θα ήταν η 11άδα της Εθνικής Αγγλίας χωρίς τους μετανάστες – Μια διαφήμιση για κάθε ρατσιστή
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Ψιτ, ποδοσφαιρόφιλε ρατσιστή, πριν δεις τον τελικό του EURO, να θυμάσαι ότι η Εθνική Αγγλίας, χωρίς τους μετανάστες δεν θα γέμιζε… ταξί.

Κόκκινη κάρτα σε κάθε ρατσιστή έβγαλε η “Wonderhood Studios”, μία βρετανική διαφημιστική εταιρεία, που δημιούργησε μία εκπληκτική καμπάνια για το Μουσείο Μετανάστευσης.

Με τη μετανάστευση να έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και διαμάχης κατά τη διάρκεια των βρετανικών εκλογών κι ενώ όλοι θυμόμαστε τη ρητορική μίσους και τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μαύρων παικτών της εθνικής Αγγλίας στο Euro 2020 (για μερικά χαμένα πέναλτι έτσι;), η εταιρεία κάλεσε τους Άγγλους -και μη- ποδοσφαιρόφιλους να αναλογιστούν πώς θα ήταν η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ χωρίς τους μετανάστες.

Δημιούργησε, λοιπόν, μία αφίσα με την 11άδα των “τριών λιονταριών”, διαγράφοντας τα ονόματα των παικτών που είτε έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, είτε είναι παιδιά ή εγγόνια μεταναστών.

Με μία ματιά στην φωτογραφία καταλαβαίνει κανείς τη συνεισφορά των μεταναστών στην φιναλίστ της προηγούμενης και της φετινής διοργάνωσης, αφού, χωρίς εκείνους, η εθνική Αγγλίας δεν έφτιαχνε ούτε… πεντάδα.

Ιδού:

Συνολικά, όπως αναφέρει το thedrum, οι 15 από τους 26 που απαρτίζουν συνολικά την αποστολή στο EURO θα μπορούσαν να παίζουν για άλλες εθνικές.

“Η Αγγλία δεν ήταν πειστική μέχρι στιγμής, αλλά χωρίς παίκτες που γεννήθηκαν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου ή με τουλάχιστον 1 γονέα ή παππού ή γιαγιά γεννημένο στο εξωτερικό, δεν θα ήμασταν ακόμα εδώ. Και σήμερα, θα ήμασταν μόνο 3 παίκτες”, ανέφερε η ανάρτηση του Μουσείο προ ολίγων ημερών. Τελικά η Αγγλία ήταν αρκετά πειστική, προκρίθηκε στον τελικό και εν πολλοίς το πέτυχε χάρη σε αυτούς τους παίκτες.

«Η στρατηγική ήταν να κάνουμε τους οπαδούς της Αγγλίας να μιλούν πιο θετικά για τη μετανάστευση, ζητώντας τους να σκεφτούν τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στην ομάδα της Αγγλίας χωρίς αυτήν», δήλωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής των Wonderhood Studios, Jack Croft.

Το Μουσείο Μετανάστευσης βρίσκεται στο Lewisham, στο Νότιο Λονδίνο, μια περιφέρεια όπου, σύμφωνα με την Απογραφή του 2021, το 52% του πληθυσμού αποτελείται από εθνοτικές μειονότητες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα