Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 70-73: Ο Ντόρσεϊ ξέρανε τους Τούρκους στο τελευταίο δευτερόλεπτο

Διαβάζεται σε 3'
Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 70-73: Ο Ντόρσεϊ ξέρανε τους Τούρκους στο τελευταίο δευτερόλεπτο
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 73-70 της Φενέρμπαχτσε με σπουδαία ανατροπή στην τελική ευθεία του αγώνα στο πλαίσιο του τουρνουά προετοιμασίας IBT Crete. Λυτρωτής ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τεράστιο τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.

Σε ένα δυνατό τεστ ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων της σεζόν 2024/25, ο Ολυμπιακός επικράτησε 73-30 της Φενέρμπαχτσε και κατέκτησε το τουρνουά προετοιμασίας IBT Crete.

Όπως γράφει το SPORT24, οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν από το -12 του δεύτερου μέρους, με τους Φίλιπ Πετρούσεβ να ισοφαρίζει το ματς με δύο τρίποντα στα τελευταία τρία λεπτά (68-58, 37′) και να υπογράφει τη μεγάλη ανατροπή των Πειραιωτών.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα έδειξε αυταπάρνηση στα τελευταία δευτερόλεπτα, διατήρησε την κατοχή στα κρίσιμα σημεία και πήρε στα δικά της χέρια την τελευταία επίθεση. Εκεί εμφανίστηκε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που “εκτέλεσε” με απίθανο τρίποντο τους Τούρκους για να υπογράψει τη μεγάλη ανατροπή των ερυθρόλευκων από το -12 του δεύτερου μέρους (38-50, 25′).

Σε μια αναμέτρηση που αναδείχθηκε σε θρίλερ, ο Ολυμπιακός διασταύρωσε τις δυνάμεις του με το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τους ερυθρόλευκους να χαμογελούν τελευταίοι στο κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού με πρωταγωνιστές τους Ντόρσεϊ (15 πόντοι), Βεζένκοβ (15 πόντοι) και Ράιτ (12 πόντοι).

Το ματς

Σε μια αρκετά ισορροπημένη και με πολλή ένταση αναμέτρηση, οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ θέλοντας η κάθε μία να επιβάλλει τον ρυθμό της. Ο Ολυμπιακός πέτυχε τους πρώτους πόντους στο ματς, με τους Τούρκους να ανεβάζουν στροφές και να βρίσκουν περισσότερες λύσεις πίσω από τα 6.75 μέτρα σε σύγκριση με τους Πειραιώτες (5/15 έναντι 2/6 τρίποντα).

Οι Τούρκοι βγήκαν νικητές και στη μάχη των ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, χτίζοντας ισχνή διαφορά και κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα πέντε πόντων ενόψει της επανέναρξης.

Παρόμοια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να πλησιάζει ξανά στο -5 με το καλάθι του Πίτερς (52-57, 32′). Με 4’40” για τη λήξη του αγώνα, ο Φίλιπ Πετρούσεβ έλαβε δράση και μείωσε στους τρεις πόντους (61-64, 35′), για να σηματοδοτήσει την αντεπίθεση των ερυθρόλευκων στα τελευταία λεπτά.

Ο Σέρβος με ρεσιτάλ από τα 6μ75 ισοφάρισε την αναμέτρηση (68-68, 37′), με το σύνολο του Μπαρτζώκα να επιστρέφει από το -12. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να βγουν νικητές στις μονομαχίες με τους αντιπάλους τους, διατηρώντας σε διαδοχικές περιπτώσεις την κατοχή, με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει για τη λήξη. Ο Ντέβον Χολ έδωσε προβάδισμα στη Φενέρ, ωστόσο ο Βεζένκοβ απάντησε με τον ίδιο τρόπο (70-70, 40′).

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πήρε τη μπάλα στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα, ανέλαβε την ευθύνη όταν η μπάλα έκαιγε: Ο ομογενής γκαρντ εκτέλεσε από τα 8 μέτρα και ευστόχησε σε ένα τεράστιο σουτ με 1″ να απομένει, για να βάλει τη σφραγίδα του στην επικράτηση των ερυθρόλευκων.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-15, 34-29, 57-50, 70-73

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6, Γκος 2, Ράιτ 12(1), Λαρεντζάκης, Βιλντόσα 6(1), Βεζένκοβ 15(1), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 15(3), Πιτερς 7, Πετρούσεβ 8(2), Φουρνιε 2

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα