Φλαμένγκο – Ολυμπιακός 2-1: Τα θρυλικά μωρά λύγισαν στο 93′ και οι Βραζιλιάνοι στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου

Διαβάζεται σε 3'
Φλαμένγκο – Ολυμπιακός 2-1: Τα θρυλικά μωρά λύγισαν στο 93′ και οι Βραζιλιάνοι στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου
Eurokinissi

Οδυνηρό φινάλε για τον Ολυμπιακό στον τελικό του Διηπειρωτικού Κ20 με τη Φλαμένγκο να σκοράρει στις καθυστερήσεις και να επικρατεί με 2-1 κατακτώντας τον τίτλο. Ο Λιατσικούρας στο 54′ είχε δώσει το προβάδισμα στους πρωταθλητές Ευρώπης που είχαν δοκάρι στο 88′.

Ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό στο Μαρακανά. Αν και η ομάδα του Συλαϊδόπουλου προηγήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, τελικά λύγισε με ένα γκολ στις καθυστερήσεις, ηττήθηκε με 2-1 και η Φλαμένγκο στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μάλιστα αγγίξει το γκολ στο 88′ με τον Πρεκατέ να σημαδεύει το δοκάρι.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr το προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά έδωσε στο 54′ ο Λιατσικούρας που πλάσαρε από κοντά αφού η μπάλα στρώθηκε μπροστά του από την απομάκρυνση των Βραζιλιάνων στην διπλή προσπάθεια του Κωστούλα.

Η Φλαμένγκο όμως βρήκε απάντηση στο 73′ με τον Βινίσιους που εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα του Μπότη με τον Πρεκατέ και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Οι Βραζιλιάνοι κατάφεραν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να κάνουν την ανατροπή και να κατακτήσουν τον τίτλο με ένα γκολ του Τερέσα που βρήκε δίχτυα γκρεμίζοντας τα όνειρα του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι νεαροί Πειραιώτες μπήκαν καλά στο παιχνίδι και επιχείρισαν να πιέσουν ψηλά τους Βραζιλιάνους. Η πρώτη καλή στιγμή μάλιστα ανήκε στην ομάδα του Συλαϊδόπουλου όταν στο 6ο λεπτό ο Παπακανέλλος εκτέλεσε μέσα από την μικρή περιοχή όμως ο Άλβες έβαλε το κορμί του και απομάκρυνε. Η Φλαμένγκο πήρε τα ηνία και απείλησε δύο φορές σε ένα τρίλεπτο την εστία του Μπότη. Πρώτα στο 16′ με σουτ του Γκιλιέρμε από αριστερά και έπειτα στο 18′ με κεφαλιά του Γουάλας όμως ο Έλληνας πορτιέρε είχε απάντηση.

Οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το γκολ στο 20′ όταν ο Παπακανέλλος εξαπέλυσε ένα σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και ο Άλβες απέκρουσε ασταθώς δίνοντας την ευκαιρία στον Πνευμονίδη να εκτελέσει από κοντά όμως δεν μπόρεσε να βρει εστία.

Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε η σειρά του Κωστούλα να απειλήσει και μάλιστα με τακουνάκι έπειτα από γύρισμα του Παπακανέλλου από δεξιά όμως ο Άλβες είχε απάντηση. Ακολούθως, ο Μπότης είπε όχι στην προσπάθεια του Γουάλας στο 25′.

Ο Παπακανέλλος ήταν ξεκάθαρα ο διακριθείς για τους ερυθρόλευκους στο πρώτο ημίχρονο, αποτελώντας κινητήριο δύναμη για την ομάδα του Συλαϊδόπουλου και ταλαιπωρώντας συνεχώς την άμυνα της Φλαμένγκο.

Οι Πειραιώτες δεν επηρεάστηκαν από την πίεση που άσκησε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Φλαμένγκο και ευτύχησαν να προηγηθούν εκείνοι στο Μαρακανά! Στο 54′ ο Κωστούλας προσπάθησε δύο φορές εντός περιοχής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα χωρίς επιτυχία, εκείνη στρώθηκε στον Λιατσικούρα και εκείνος με πλασέ από κοντά έδωσε το προβάδισμα στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Η Φλαμένγκο όμως έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 73′. Πρεκατές και Μπότης μπερδεύτηκαν έπειτα από την απόκρουση του πρώτου στο σουτ του Γουάλας, και ο Βινίσιους βρήκε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 2-1 στο 88′ με τον Πρεκατέ να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Κουτσίδη από αριστερά. Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο τελικός θα πάει στα πέναλτι, ο Τερέσα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπότη στο 90’+3′ και χάρισε τον τίτλο στη Φλαμένγκο.

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ: Άλβες, Σάλες (86′ Ντα Μάτα), Ιάγκο, Βίκτορ, Γουέλινγκτον (61′ Κάρλος), Άλβες (61′ Βινίσιους), Λούκας, Γκιγιέρμε (65′ Τερέσα), Γκονσάλβες, Γουάλας, Ουγκουντάνα (86′ Αντριέλ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπότης, Αλαφάκης, Κουτσίδης, Λιατσικούρας, Πρεκατές, Δάμα, Μουζακίτης, Μπακούλας, Πνευμονίδης, Παπακανέλλος, Κωστούλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα