Γερμανία – Ελλάδα 76-63: Εκτός μεταλλίων η Εθνική μπάσκετ

Διαβάζεται σε 3'
Γερμανία – Ελλάδα 76-63: Εκτός μεταλλίων η Εθνική μπάσκετ
Milad Payami/FIBA.BASKETBALL

Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στους Γερμανούς, γνώρισε την ήττα (76-63) και ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στη Γερμανία, από την οποία γνώρισε την ήττα (76-63) και έμεινε εκτός της διεκδίκησης κάποιου μεταλλίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ξανά σούπερ αποτελεσματικός στις φάσεις που βρήκε τρύπες και επιτέθηκε προς το αντίπαλο καλάθι, ο Τόμας Γουόκαπ βοήθησε πολύ στο σκοράρισμα, όμως ο Βασίλης Σπανούλης δεν είδε άλλους να έχουν συνεισφορά στο εμπρός μέρος του γηπέδου. Αμυντικά η Εθνική έκανε σπουδαία δουλειά, με τακτική απέναντι στον Ντένις Σρούντερ και με σκληράδα, σε αυτό το επίπεδο όμως, απέναντι σε μία τόσο σπουδαία ομάδα, χρειαζόταν κάτι περισσότερο στην επίθεση.

Ο Φραντς Βάγκνερ ήταν ο MVP των Γερμανών, που πνίγηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο, ισορρόπησαν το παιχνίδι στο δεύτερο, είχαν περισσότερο ταλέντο και περισσότερο βάθος για το αποτέλεσμα και την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί θα παλέψουν με τον νικητή του Γαλλία – Καναδάς, για το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του Σαββάτου και στο πιθανό συναπάντημα με την Team USA.

Ο αγώνας

Με Καλάθη, Γουόκαπ, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου άνοιξε το ματς η Ελλάδα, με τους δύο ψηλούς να συνεργάζονται για το 0-2 από καλάθι του Ντίνου στην πρώτη επίθεση. Καλάθης και Γιάννης έφτιαξαν απίθανη φάση για το 2-8, με τον Greek Freak να μη βλέπει δεύτερο παίκτη πάνω του, να βάζει βολές για το 4-14 στο 5′ και να κυριαρχεί με ασύλληπτο κάρφωμα για το +12. Η άμυνα λειτούργησε σε πολύ υψηλό επίπεδο και το 11-21 της περιόδου ίσως και να κολάκευε τους Γερμανούς.

Η Εθνική δεν μπήκε καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Χέρμπερτ άρχισε να στέλνει δεύτερο παίκτη στον Αντετοκούνμπο, όμως αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος μας. Μήτογλου και Τολιόπουλος έβαλαν μεγάλα καλάθια για το 20-28 στο 13′, η Γερμανία είχε βρει ρυθμό και έπαιζε με τρομερή ορμή και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με αποτέλεσμα να ροκανίσει τη διαφορά και στο φινάλε του πρώτου μέρους να ισορροπήσει το ματς στο 36-36.

Το ξέσπασμα που περίμεναν πολλοί από τη Γερμανία στο ξεκίνημα του β’ μέρους απαντήθηκε από Γουόκαπ – Παπανικολάου που με μεγάλα σουτ έγραψαν το 41-44, με την Εθνική να δείχνει και πάλι χαρακτήρα και να ισοφαρίζει στο 50-50 με καλαθάρα του Αντετοκούνμπο και δικές του 1/2 βολές στο 27′. Ένα λάθος του Τολιόπουλου έδωσε αιφνιδιασμό στους παγκόσμιους πρωταθλητές για το +4, με τον Μπόνγκα να σκοράρει τεράστιο τρίποντο για το 59-52 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Μία παράβαση πέντε δευτερολέπτων από τον Καλάθη και ένα δίποντο από τον Φραντς Βάγκνερ οδήγησαν στο 61-52 στο 31′, ο Αντετοκούνμπο διάβασε καλά το ματς και μείωσε στους πέντε (61-56), όμως εκεί ο Παπανικολάου σπατάλησε μία κατοχή για να βγάλει αιφνιδιασμό, ο Φραντς Βάγκνερ σκόραρε για το +7, ο Γουόκαπ βρήκε σίδερο σε τρίποντο, ο Μήτογλου έχασε την επόμενη κατοχή και οι Γερμανοί κλείδωσαν το ματς με τον κορυφαίο τους παίκτη να γράφει το 67-57 στο 37′.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βάζκεζ, Κοζλόφσκις, Μπατίστα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-21, 36-36, 59-52, 76-63

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα