Γι’ αυτό έγινε ο τσαμπουκάς ανάμεσα σε Αντετοκούνμπο, Λαρεντζάκη και Ντουάρτε

Διαβάζεται σε 3'
Γι’ αυτό έγινε ο τσαμπουκάς ανάμεσα σε Αντετοκούνμπο, Λαρεντζάκη και Ντουάρτε
EUROKINISSI

Γιατί “τράκαρε” ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον Κρις Ντουάρτε και γιατί ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μπήκε στη μέση και χρεώθηκε με τεχνική ποινή; Διαβάστε τι προκάλεσε την μίνι ένταση στο 11ο λεπτό του Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα.

Το ματς της Εθνικής με τη Δομινικανή Δημοκρατία, στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά, ήταν… γεμάτο. Ο κόσμος που γέμισε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας χόρτασε μπάσκετ, αλλά και μία μαγική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο που σκόραρε 32 πόντους σε 18 λεπτά χωρίς να χάσει σουτ (10/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο).

Για να παίξει, ωστόσο, ο Greek Freak σε τόσο υψηλή ένταση χρειάστηκε να βάλει το… χεράκι του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ένας αντίπαλός του. Ο Κρις Ντουάρτε, ο περιφερειακός των Σακραμέντο Κινγκς, που στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης έκανε ένα σοβαρό λάθος.

Ο Αντετοκούνμπο πήρε την πάσα του Καλάθη και την κάρφωσε για το 10-15, κρεμάστηκε από τη στεφάνη και καθώς ο Έιντζελ Νούνιεζ πήγαινε προς τα πίσω για την επαναφορά, είχε μία επαφή μαζί του με αποτέλεσμα ο Γιάννης, που βρισκόταν ακόμη στον αέρα, να πέσει στο παρκέ.

Όπως αναφέρει το SPORT24, η επαφή Νούνιεζ – Αντετοκούνμπο ήταν επιπόλαιη και ακούσια, με τον Δομινικανό να σπεύδει για να σηκώσει τον Γιάννη, αλλά να βλέπει τον Ντουάρτε να του τραβάει με δύναμη το χέρι και να του βάζει τις φωνές επειδή προσπάθησε να βοηθήσει αντίπαλό του.

Ο σούπερσταρ των Μπακς δεν έδωσε σημασία, σηκώθηκε μόνος και γύρισε στην άμυνα, εκείνη την ώρα όμως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που παρακολουθούσε από τον πάγκο τα έβαλε, όπως και ο κόσμος στο ΣΕΦ, με τον Ντουάρτε για το unfair του.

Λίγο μετά, στα 8:43 πριν από το ημίχρονο, ο Λάρι είχε τη μπάλα, το χρονόμετρο άδειαζε, την σήκωσε στον αέρα και ο Γιάννης την κάρφωσε με δυσκολία, αλλά και με δύναμη στο καλάθι.

Τη στιγμή της προσγείωσής του στο παρκέ, ο Ντουάρτε βρέθηκε στο δρόμο του οπότε η σύγκρουση στήθος με στήθος, καθώς ο Greek Freak πανηγύριζε και το ΣΕΦ βρισκόταν στο πόδι, ήταν αναπόφευκτη.

Ο Λαρεντζάκης μπήκε στη μέση, έκανε trash talking στον αντίπαλό του για να του υπενθυμίσει τι είχε προηγηθεί, χρεώθηκε με τεχνική ποινή, αλλά αυτό ουδόλως τον ενόχλησε. Υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του και αυτό ήταν το σημαντικότερο, καθώς μία από τις προτεραιότητες στη φετινή Εθνική είναι η συνεργασία όσων συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, εντός κι εκτός παρκέ.

Όσο για τον Ντουάρτε; Αδίκησε τον εαυτό του με την κίνησή του να τραβήξει το χέρι του συμπαίκτη του, έδειξε όμως πόσο ανταγωνιστικός χαρακτήρας είναι και έβαλε δύσκολα στην άμυνα της Εθνικής. Σε 35 λεπτά σκόραρε 26 πόντους από 2/3 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 7/8 βολές, όντας μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος της ομάδας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα