Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Εφτά χρόνια μου δίνουν το σουτ, τώρα πια έχω αυτοπεποίθηση”

Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Εφτά χρόνια μου δίνουν το σουτ, τώρα πια έχω αυτοπεποίθηση”
Γιάννης Αντετοκούμπο AP

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι έχει συνηθίσει να βλέπει τους αντιπάλους του να τον προκαλούν να σουτάρει, αλλά πλέον δεν τον πειράζει επειδή έχει αυτοπεποίθηση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε ακόμα ένα σόου, οδηγώντας τους Μπακς στη νίκη με 127-118 επί των Σπερς, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 32 πόντους. Ήταν βέβαια το γεγονός πως είχε 3/7 τρίποντα που σχολιάστηκε για ακόμα μία φορά θετικά, με τους δημοσιογράφους να τον ρωτάνε μετά το παιχνίδι τι έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με το Sport24, ο Γιάννης έχει ακούσει αυτή την ερώτηση πολλές φορές, οπότε είχε μία πρώτη απάντηση: “Όταν σουτάρω σκέφτομαι την δουλειά που έχω ρίξει. Δε με νοιάζει αν θα βάλω ή όχι τα σουτ, αλλά ότι πρέπει να πάρω αυτά τα σουτ. Γιατί σε βάθος χρόνου θα πρέπει να πάρω αυτά τα σουτ. Άλλες φορές θα μπουν, άλλες όχι. Αν είμαι συνεπής όμως θα είμαι καλά”.

Όταν πάντως στην συνέχεια ρωτήθηκε σχετικά με το πώς αισθάνεται που οι ομάδες του δίνουν το σουτ και αν αισθάνεται πίεση, ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρος: “Το κάνουν εφτά χρόνια τώρα, το να μου δίνουν το σουτ. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Απλώς σουτάρω με αυτοπεποίθηση. Δε με νοιάζει αν θα μπει το σουτ. Κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι αν έχεις αυτοπεποίθηση δεν σε νοιάζει αν θα μπει το σουτ. Όσο η τεχνική μου είναι σωστή και τοποθετώ σωστά τα πόδια μου όταν σουτάρω, είμαι εντάξει”.

Ο Γιάννης σχολίασε και το γεγονός ότι εκτέλεσε 18 βολές (είχε 15/18 συνολικά), τονίζοντας ότι δεν τον φοβίζει να πάει στις βολές: “Κάποιες φορές δεν βάζω βολές. Αν μπορώ όμως να πάω στην γραμμή των βολών θα πάω 25 φορές. Δεν έχει σημασία αν θα μπουν. Θα εμπιστευτώ την τεχνική μου. Κατάλαβα από νωρίς πως όποτε έμπαινα προς το καλάθι μου έκαναν φάουλ και με έσπρωχναν και σκέφτηκα ότι αυτή θα είναι η μέρα που θα συμβεί αυτό. Προσπάθησα λοιπόν να πάω προς το “ζωγραφιστό” και να βγάλω φάσεις για μένα και τους συμπαίκτες μου”.

Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις του Γιάννη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα