H “ανάρμοστη” Λουάνα Αλόνσο έφυγε από το Ολυμπιακό Χωριό

Διαβάζεται σε 3'
H “ανάρμοστη” Λουάνα Αλόνσο έφυγε από το Ολυμπιακό Χωριό
Η Λουάνα Αλόνσο είχε αποφασίσει να εγκαταλείπει την κολύμβηση, πριν ταξιδέψει στο Παρίσι. Instagram

Η συμπεριφορά της 20χρονης κολυμβήτριας της Παραγουάης, Λουάνα Αλόνσο κρίθηκε ως ανάρμοστη. Ποια ήταν τα κρίματά της, ώστε να τεθεί θέμα παραμονής της στο Ολυμπιακό χωριό;

Η Λουάνα Αλόνσο είναι φοιτήτρια πολιτικών επιστημών στις ΗΠΑ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι εκπροσώπησε την Παραγουάη στην κολύμβηση. Έγινε περισσότερο γνωστή ως η 20χρονη που εκδιώχθηκε από το Ολυμπιακό χωριό.

Τι έκανε;

Η αρχηγός της αποστολής της χώρας, Λαρίσα Σέρερ δήλωσε ότι «η παρουσία της δημιουργεί ανάρμοστη ατμόσφαιρα στην ομάδα της Παραγουάης, αποσπώντας την προσοχή μελών μας που ακόμα αγωνίζονται».

Ναι, αλλά τι ακριβώς έκανε;

Αναπτύχθηκαν διάφορες θεωρίες. Για παράδειγμα, ότι στην ουσία δεν πήγε στους Αγώνες για να αγωνιστεί, αλλά για να κάνει τουρισμό. Ή ότι το ‘έσκασε’ από το Ολυμπιακό χωριό για να επισκεφτεί την Disneyland.

Τι ισχύει;

Φορούσε πολιτικά ρούχα και όχι αυτά της αποστολής, πόσταρε στo Instagram στιγμιότυπα από επισκέψεις της σε πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια του Παρισιού, αλλά και τις εμπειρίες της ως τουρίστριας (ενδεικτική η φωτό από τον Πύργο του Άιφελ).

Έκανε check in και σε ένα ξενοδοχείο της ‘πόλης του φωτός’ -κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου-, όπου κοιμήθηκε παραμονή της επίσκεψης της στην Disneyland «αντί να μείνει με την αποστολή και να εμψυχώσει τους συμπατριώτες της», όπως ανέφεραν media.

Όπως διευκρίνισε η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, είναι ψευδής η είδηση της έξωσης της.

«Θέλω απλά να διευκρινίσω ότι δεν με απέβαλαν, ούτε με έδιωξαν από κάπου. Οπότε σας παρακαλώ να σταματήσετε να διαδίδετε ψευδείς πληροφορίες. Δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση, αλλά δεν θέλω και να αφήσω τα ψέματα να με επηρεάσουν».

Η Σέρερ πρόσθεσε ότι ήταν κοινή απόφαση να μείνει εκτός χωριού.

Σε ποια αθλήτρια έγινε όντως έξωση

Η Αλόνσο έφυγε οικειοθελώς από το Ολυμπιακό χωριό, ωστόσο υπήρχε αθλήτρια που όντως εκδιώχθηκε από αυτό. Είναι η Βραζιλιάνα κολυμβήτρια, Άνα Καρολίνα Βιέρια. Η 22χρονη εγκατέλειψε και την αποστολή της χώρας της, αφότου βγήκε κρυφά από το Ολυμπιακό χωριό, μαζί με τον σύντροφο της -Γκαμπριέλ Σάντος, επίσης κολυμβητή- για να ζήσουν το νυχτερινό Παρίσι. Η έλλειψη σεβασμού έθεσε αμφότερους εκτός ομάδας, όπως εξήγησε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Vieira (@_anavieeiraa)

Η Αλόνσο ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας της στα social media

Η Αλόνσο αγωνίστηκε στα 100 μέτρα πεταλούδας και όπως είπε, μετά τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά -για 0.24 δευτερόλεπτα- αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπορ έπειτα από 18 χρόνια ενασχόλησης.

Ενημέρωσε για τα καθέκαστα τους followers της, πριν ανακοινώσει την απόφαση της στην αρχηγό της αποστολή της χώρας της.

Ομολόγησε και ότι είχε αποφασίσει να γράψει τους τίτλους τέλους, πριν ταξιδέψει στο Παρίσι. Πράγμα που ίσως να εξηγεί και τη γενικότερη συμπεριφορά της.

Στο ‘αποχαιρετιστήριο γράμμα’ της έγραψε πως «κολύμβηση: σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να ονειρευτώ, που μου έμαθες να παλεύω, να προσπαθώ, να υπομένω, να θυσιάζω και πολλά άλλα. Σου έδωσε ένα κομμάτι της ζωής μου και δεν θα το άλλαζα για τίποτα στον κόσμο, γιατί έζησα τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου.

Μου πρόσφερες χιλιάδες χαρές, φίλους από άλλες χώρες που θα τους κουβαλάω στην καρδιά μου, μαζί με μοναδικές ευκαιρίες.

Ζητώ συγγνώμη από την Παραγουάη, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα παρά τα όσα μου συνέβησαν νωρίτερα.

Eίμαι χαρούμενη που εγκαταλείπω εδώ, σε ένα γεμάτο στάδιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν είναι αντίο. Είναι «θα τα πούμε σύντομα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα