H σέλφι των Ολυμπιακών Αγώνων που θα μείνει στην ιστορία

Διαβάζεται σε 2'
Αθλητές από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα βγάζουν μια selfie μετά τους αγώνες στην επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παρίσι
Αθλητές από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα βγάζουν μια selfie μετά τους αγώνες στην επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παρίσι AP Photo/Petros Giannakouris

Η σέλφι των παικτών του πινγκ πονγκ από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα στο βάθρο των μεταλλίων έχει προκαλέσει συζητήσεις παγκοσμίως, λόγω των τεταμένων σχέσεων των δύο χωρών.

Μια στιγμή που αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός “ενώνει” διαδραματίστηκε σήμερα, Τετάρτη (31/7), στην απονομή των μεταλλίων στο μεικτό διπλό του πινγκ πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στον τελικό, η Κίνα επικράτησε στον μεγάλο τελικό επί της Βόρειας Κορέας με 4-2 σετ. Την τρίτη θέση στο βάθρο κατάκτησε η Νότια Κορέα, με εύκολη νίκη επί του Χονγκ Κονγκ.

Ο Νοτιοκορεάτης Lim Jong-hoon γιόρτασε την νίκη τραβώντας μια ιστορική σέλφι με τους συναθλητές του. Μια σέλφι που, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε συζητήσεις, δεδομένων των σχέσεων Βόρειας και Νότιας Κορέας, με ορισμένους να την χαιρετίζουν ως ένδειξη σπάνιας διασυνοριακής αρμονίας.

Στην ιστορική selfie ποζάρουν ο Χουάνγκ Σουκίν και η Σουν Γινσά από την Κίνα, ο Ρι Γιόνγκ Σικ και η Κιμ Κουμ Γιόνγκ από τη Βόρεια Κορέα, αλλά και ο Λιμ Γιονγκχούν με τη Σιν Γιουμπίν από τη Νότια Κορέα.

Οι σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας

Περιστασιακά, η Βόρεια και η Νότια Κορέα, έχουν σχηματίσει ενωμένες ομάδες για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στο Pyeong Chang, οι δύο χώρες παρέλασαν μαζί στην τελετή έναρξης και αγωνίστηκαν ως ενωμένη ομάδα στο γυναικείο χόκεϊ επί πάγου.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες για ενωμένη ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, τα σχέδια κατέρρευσαν και οι αθλητικές σχέσεις πάγωσαν ξανά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι εντάσεις στην Κορεατική Χερσόνησο έχουν οξυνθεί λόγω χιλιάδων μπαλονιών γεμάτων με σκουπίδια που έστειλε η Πιονγκγιάνγκ στη Νότια Κορέα, μερικά από τα οποία έφτασαν στον προεδρικό χώρο στη Σεούλ.

Στη φετινή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, διαδραματίστηκε ένα ατυχές περιστατικό ανάμεσα στις δύο χώρες. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ζήτησαν «βαθιά συγγνώμη» από τη Νότια Κορέα για ένα «ανθρώπινο λάθος», καθώς οι 143 αθλητές της παρουσιάστηκαν λανθασμένα ως Βορειοκορεάτες στην τελετή έναρξης.

Το ατυχές συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν οι Νοτιοκορεάτες αθλητές έκαναν την εμφάνισή τους στο που έπλεε στον ποταμό Σηκουάνα. Και οι γαλλικές και οι αγγλικές ανακοινώσεις τους παρουσίασαν λανθασμένα ως μέλη της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας».

Αυτό είναι το λανθασμένο πλήρες όνομα της Βόρειας Κορέας, που είναι επίσημα γνωστή ως Δημοκρατική Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Το επίσημο όνομα της Νότιας Κορέας είναι Δημοκρατία της Κορέας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα