Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή μάς δίνει 40 λόγους να χαμογελάσουμε

Διαβάζεται σε 4'
Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή μάς δίνει 40 λόγους να χαμογελάσουμε

Σε μία άκρως συγκινητική εκδήλωση στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάστηκε η ομάδα που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Οι πρώτοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία διοργανώθηκαν το 1960 στη Ρώμη, ακολουθώντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιταλική πρωτεύουσα. Θεωρούνται οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες, εγκαινιάζοντας μία μακρά παράδοση ενός σπουδαίου θεσμού που προάγει την ευγενή άμιλλα και εμπνέει όλους μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μην σταματάμε να αγωνιζόμαστε, όσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες.

Περίπου 400 αθλητές από 23 χώρες συμμετείχαν εκείνη τη χρονιά σε 8 αθλήματα, 6 από τα οποία περιλαμβάνονται μέχρι σήμερα στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων: τοξοβολία, κολύμβηση, ξιφασκία, καλαθοσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, στίβος. Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, παίρνοντας παραδοσιακά τη σκυτάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γ. Βρούτση σε μία άκρως συγκινητική εκδήλωση στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάστηκε η ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή μάς έδωσε 40 λόγους να χαμογελάσουμε και να εμπνευστούμε από τη δύναμη της θέλησης, παρουσιάζοντας τους ισάριθμους αθλητές και αθλήτριες, λίγο προτού αναχωρήσουν για το Παρίσι.

Ο κ. Γ. Καπελλάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Χρυσός Παραολυμπιονίκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μου τιμή, χαρά, αλλά και υποχρέωση ως Παραολυμπιονίκης, να σας διαβεβαιώσω ότι αυτοί οι έλληνες αθλητές και αθλήτριες, αλλά και πολλοί άλλοι που δεν τα κατάφεραν, δεν σταμάτησαν στιγμή στο διάστημα αυτών των ετών να κυνηγούν τα όνειρά τους και δεν θα πάψουν ποτέ να επιδιώκουν να είναι οι καλύτεροι! Με πολύτιμο αρωγό την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, θα ταξιδέψουν στην πόλη του Φωτός με το εθνόσημο για να μεταφέρουν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη μοναδικές επιδόσεις ταχύτητας, αντοχής, επιδεξιότητας αλλά και το μοναδικό ελληνικό αθλητικό πνεύμα!».

Ο αρχηγός της αποστολής, ο Παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης σημείωσε: «Είμαι σίγουρος ότι μαζί με την ομάδα μου θα φέρουμε εις πέρας τα πράγματα έτσι ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει και να μπορέσουν οι αθλητές να αποδώσουν στο μέγιστο, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους».

 

Αθλητές και αθλήτριες με μεγάλη εμπειρία και από προηγούμενες Παραολυμπιακές διοργανώσεις, αλλά και νέα παιδιά με ταλέντο και όρεξη για συμμετοχή και διακρίσεις, θα δώσουν το δυναμικό «παρών» στο Παρίσι, από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Από το 1960 έως σήμερα, ο θεσμός των Παραολυμπιακών Αγώνων στέλνει σε κάθε σημείο του πλανήτη το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει να κάνει το όνειρο της συμμετοχής πραγματικότητα για όλους αυτούς τους φωτεινούς ανθρώπους και ικανότατους αθλητές.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα