Η Εθνική “πάτησε” την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ – Νίκη αφιερωμένη στον Μπάλντοκ

Διαβάζεται σε 5'
Η Εθνική “πάτησε” την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ – Νίκη αφιερωμένη στον Μπάλντοκ
EUROKINISSI

Συγκλονιστικό παιχνίδι και κατάθεση ψυχής από την Εθνική ομάδα, η οποία στη σκιά της θλιβερής είδησης του θανάτου του Μπάλντοκ, κέρδισε με 2-1 την Αγγλία μέσα στο Γουέμπλεϊ για την 3η αγωνιστική του Nations League.

Τεράστια εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδος στο Γουέμπλεϊ έναντι της Αγγλίας, παίρνοντας μια ιστορική νίκη που την φέρνει πρώτη στον όμιλό της στο Nations League.

Οι παίκτες της Εθνικής προηγήθηκαν με το γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη, τα λιοντάρια ισοφάρισαν με ένα γκολ του Τζουντ Μπέλινγκχαμ και εκεί που όλα έμοιαζα να είχαν τελειώσει, η γαλανόλευκη κατάφερε να βάλει και δεύτερο γκολ, πάλι με τον Παυλίδη και να εξασφαλίσει μια νίκη που έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, που εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Για την Εθνική μας Ομάδα ακολουθεί το παιχνίδι με την Ιρλανδία στο Καραϊσκάκη την Κυριακή (13/10, 21:45), ενώ η Αγγλία θα παίξει εκτός έδρας με τη Φινλανδία (13/10, 19:00).

Το ματς της Εθνικής απέναντι στην Αγγλία

Όπως γράφει το SPORT24, η ατμόσφαιρα στο Γουέμπλεϊ όπως είναι λογικό ήταν φορτισμένη μετά τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ. Η πρώτη καλή φάση ανήκε στην Αγγλία με τον Μπέλινγκχαμ να αναγκάζει τον Βλαχοδήμο σε δύσκολη επέμβαση στο 3ο λεπτό. Οι Έλληνες διεθνείς πάντως απάντησαν άμεσα και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 5ο λεπτό όταν ο Τζόλης έβγαλε τον Παυλίδη σε θέση βολής όμως ο φορ της Μπενφίκα δεν μπόρεσε να βρει εστία.

Η γαλανόλευκη μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 10ο λεπτό. Έπειτα από λάθος του Πίκφορντ ο Μπακασέτας εκτέλεσε εκτός περιοχής προς την κενή εστία όμως ο Κόλγουιλ πρόλαβε πάνω στη γραμμή και έσωσε τους γηπεδούχους από το 0-1. Σε κόρνερ που ακολούθησε, ο Μαυροπάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι όμως είδε τον επόπτη να υποδεικνύει οφσάιντ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνέχισε να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις στιγμές που είχε την μπάλα και στο 21′ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Γιαννούλης απέφυγε ωραία τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και γύρισε στον Μπακασέτα που σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή όμως η μπάλα χτύπησε στα σώματα των Άγγλων. Οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη στιγμή δύο λεπτά αργότερα όταν ο Μπέλινγκχαμ τροφοδότησε τον Πάλμερ σε πλεονεκτική θέση μέσα στην ελληνική περιοχή όμως ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 30′ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρήκε με ωραία διαγώνια μπαλιά τον Γκόρντον που εκτέλεσε με το κεφάλι αλλά η μπάλα δεν κατέβηκε εγκαίρως για να απειλήσει την εστία του Βλαχοδήμου. Αγγλία και Ελλάδα δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από το μηδέν στο πρώτο μέρος και έτσι στην ανάπαυλα δεν υπήρχε σκορ.

Με το ξεκίνημα όμως του δεύτερου μέρους το ματς είχε γκολ και μάλιστα γαλανόλευκο! Ο Κουλιεράκης, έπειτα από ωραία κίνηση, τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Παυλίδη, εκείνος απέφυγε περίτεχνα τους Άγγλους αμυντικούς και πλάσαρε τον Πίκφορντ δίνοντας το προβάδισμα στην Ελλάδα στο Γουέμπλεϊ.

Αμέσως, έτρεξε στην εξέδρα που βρίσκονταν οι Έλληνες φίλαθλοι, έδειξε το μαύρο περιβραχιόνιο και μετά τον ουρανό αφιερώνοντας το τέρμα που σημείωσε στον Τζορτζ Μπάλντοκ. Ακολούθως σύσσωμη η ελληνική ομάδα έτρεξε στον πάγκο της και σήκωσε τη φανέλα του Μπάλντοκ τιμώντας τη μνήμη του.

EUROKINISSI

Ο Λι Κάρσλεϊ έριξε στο ματς τους Μαντουέκε και Ουότκινς προκειμένου να δώσουν νέο αέρα επιθετικά στα τρία λιοντάρια όμως η Εθνική μας κρατούσε καλά. Στα μέσα περίπου του δεύτερου μέρους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε δύο αλλαγές φέρνοντας από τον πάγκο τους Ζαφείρη και Πέλκα για να φρεσκάρει τη γαλανόλευκη.

Κι αν οι Άγγλοι ήταν εκείνοι που πίεζαν για το γκολ, η Ελλάδα ήταν που το βρήκε με τον Παυλίδη στο 84′, όμως το τέρμα ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση του VAR. Ορμώμενη από αυτό το γεγονός, η Αγγλία ισοφάρισε στο 87′ με τον Μπέλινγκχαμ. Ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πλάσαρε από το ύψος της περιοχής και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-1.

Οι πολυμήχανοι Έλληνες δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους λέξη! Στο 90’+4′ ο Παυλίδης πήρε… παραμάζωμα τους Άγγλους αμυντικούς και σκόραρε για την Ελλάδα σφραγίζοντας ένα ιστορικό διπλό αφιερωμένο στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72′ Σολάνκε), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (52′ Μαντουέκε), Γκόρντον (60′ Ουότκινς)

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (65′ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74′ Μάνταλος), Μπακασέτας (85′ Βαγιαννίδης), Τζόλης (85′ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66′ Πέλκας), Παυλίδης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα