Η Sharon van Rouwendaal έκανε αυτό που δεν θα τολμούσε κανείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαβάζεται σε 3'
Η Sharon van Rouwendaal έκανε αυτό που δεν θα τολμούσε κανείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Associated Press

Το πρόβλημα ρύπανσης του Σηκουάνα φαίνεται πως δεν εμπόδισε την Ολυμπιονίκη Sharon van Rouwendaal να τον «εκμεταλλευτεί».

Παρόλο που το ζήτημα με τον ποταμό Σηκουάνα έχει αναδειχθεί σε μείζον, λόγω της ποιότητας του νερού, κατά τη διάρκεια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, αυτό δεν εμπόδισε την πρωταθλήτρια του μαραθωνίου 10 χιλιομέτρων γυναικών να τον… χρησιμοποιήσει προκειμένου να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.

Η Sharon van Rouwendaal πέρασε περισσότερες από δύο ώρες μέσα στο ποτάμι, το πρωί της Πέμπτης, και δήλωσε ότι ήπιε λίγο νερό από τον ποταμό για να παραμείνει ενυδατωμένη.

«Διψούσα, χρειαζόμουν ένα αναψυκτικό» εξήγησε η Sharon van Rouwendaal. «Οπότε είπα: “Θα πιω το νερό του Σηκουάνα”. Δεν με νοιάζει, ήταν κρύο, ήταν ωραίο. Σε άλλους αγώνες θα δοκίμαζα ίσως θαλασσινό νερό, αυτό ήταν μια χαρά».

Η Ολλανδή κολυμβήτρια παραδέχτηκε ότι είχε ήδη αρρωστήσει την Πέμπτη από το άγχος, οπότε δεν την πείραξε να αντιμετωπίσει κάποιες από τις πιθανές συνέπειες.

«Έκανα ήδη εμετό δύο φορές σήμερα το πρωί πριν από τον αγώνα. Από το άγχος, όχι από το νερό, οπότε αν κάνω εμετό σήμερα, όλα είναι μια χαρά».

Από την πλευρά τους, η Moesha Johnson από την Αυστραλία και η Ginevra Taddeucci από την Ιταλία, που πήραν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα, φάνηκαν λιγότερο ενθουσιασμένες με την ιδέα να πιουν νερό από το ποτάμι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον τελικό.

Υπενθυμίζεται πως, η ομάδα του Βελγίου αποσύρθηκε από τον αγώνα μικτής σκυταλοδρομίας τριάθλου της περασμένης Δευτέρας (5/8), μετά την ασθένεια μιας αθλήτριάς της, που κολύμπησε στον Σηκουάνα την Τετάρτη (31/7). Παράλληλα, η Ελβετία προχώρησε σε αναγκαστικές αλλαγές στην ομάδα της, καθώς ένας από τους αθλητές της, που επίσης κολύμπησε στον Σηκουάνα, αποσύρθηκε από αγώνα λόγω ασθένειας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, η βελγική ομάδα “Belgian Hammers” ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ομοσπονδία Τριάθλου του Βελγίου ότι η 35χρονη αθλήτρια Κλερ Μισέλ, η οποία συμμετείχε στον γυναικείο αγώνα τριάθλου την Τετάρτη (31/7) -στον οποίο τερμάτισε 38η-, μεταφέρθηκε σε κλινική στο Ολυμπιακό Χωριό την Κυριακή (4/8) για θεραπεία και στη συνέχεια επέστρεψε στο δωμάτιό της.

Αφήνοντας αιχμές προς τους διοργανωτές, η ανακοίνωση προσέθετε πως “η COIB και το Βελγικό Τρίαθλο ελπίζουν ότι θα αντλήσουν διδάγματα για μελλοντικούς αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως η εγγύηση της ασφάλειας τις ημέρες της προπόνησης, τις ημέρες αγώνων και η μορφή του αγώνα, οι οποίες πρέπει να αποσαφηνίζονται εκ των προτέρων και να διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα για τους αθλητές και το προσωπικό υποστήριξης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα