Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2: Η Εθνική καθάρισε με γκολάρες από Ιωαννίδη, Τζόλη – Mάχη πρωτιάς στο Wembley

Διαβάζεται σε 3'
Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2: Η Εθνική καθάρισε με γκολάρες από Ιωαννίδη, Τζόλη – Mάχη πρωτιάς στο Wembley
EUROKINISSI

Νικήτρια στη μάχη του Δουβλίνου βγήκε η Εθνική Ελλάδας, η οποία επικράτησε με 2-0 της Ιρλανδίας και έκανε το δύο στα δύο στο Nations League. Υπέροχα γκολ από Ιωαννίδη (50′) και Τζόλη (87′).

Με δύο πανέμορφα γκολ από Ιωαννίδη και Τζόλη η Εθνική Ελλάδας άλωσε το Δουβλίνο νικώντας με 2-0 την Ιρλανδία και έφτασε τους έξι βαθμούς στο Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά τις αλλαγές στο αρχικό σχήμα από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι και χτύπησε στην αρχή και στο τέλος του δεύτερου μέρους κάνοντας το δύο στα δύο στη διοργάνωση.

Έτσι λοιπόν η Ελλάδα θα πάει πλέον στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην Αγγλία (10/10) για την τρίτη αγωνιστική με μεγάλη αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα στη μάχη για την πρώτη θέση του ομίλου.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Όπως αναμενόταν, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με αλλαγές στην ενδεκάδα της γαλανόλευκης. Ο Σιώπης ξεκίνησε πλάι στον Μπουχαλάκη και ο Τζόλης πήρε φανέλα βασικού στη θέση του Πέλκα.

Η Ελλάδα μάλιστα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν στο 11’ ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κουλιεράκης έπιασε την γυριστή κεφαλιά προς την εστία του Κέλεχερ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Ο πορτιέρε της Λίβερπουλ αναγκάστηκε να κάνει μια δύσκολη επέμβαση σε φάουλ του Μπακασέτα στο 26’ περίπου δέκα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή των Ιρλανδών.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους σημαντική στιγμή στο 38’ όταν από τη μονομαχία του Μπακασέτα με τον Κόλινς η μπάλα στρώθηκε στον Σμόντικς όμως το πλασέ που επιχείρησε ο επιθετικός της Ιρλανδίας πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Η ομάδα του Χέιμιρ Χάλγκριμσον κατάφερε τελικά να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 41’ με όμορφο τελείωμα του Ογκμπένε, όμως ο επόπτης είχε σηκώσει τη σημαία του για οφσάιντ. Η Ιρλανδία βρήκε άλλη μια στιγμή με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών όταν ο Μπράουν εκτέλεσε από το ημικύκλιο της περιοχής όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι Έλληνες διεθνείς όμως μπήκαν αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 50’ με τον Ιωαννίδη. Η Εθνική κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα, ο φορ του Παναθηναϊκού την υποδέχθηκε στο ημικύκλιο της περιοχής και εκτέλεσε με το αριστερό βάζοντας σε ρόλο οδηγού τη γαλανόλευκη. Το γκολ αυτό έδωσε αφορμή στην Ιρλανδία να γίνει ακόμη πιο επιθετική, να βγει μπροστά και να ασκήσει σημαντική πίεση στην Ελλάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άντεξε όμως και με την είσοδο των Ζαφείρη και Πέλκα έφερε ξανά τον αγώνα στα μέτρα της.

Μετά το πέρας του αγώνα το ιρλανδικό κοινό αποδοκίμασε τους παίκτες των γηπεδούχων για τη δεύτερη ήττα στη διοργάνωση. Η Ελλάδα από την άλλη έχει πλέον έξι βαθμούς και θα αντιμετωπίσει την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ (10/10) σε έναν… τελικό πρωτιάς.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κέλεχερ, Ο’ Σέι, Ομομπαμιντέλε (74’ Ντόχερτι), Κόλινς, Μπρέιντι, Ογκμπένε (84’ Ρόμπινσον), Σμόλμπον, Μόλουμπι (63’ Φέργκιουσον), Μπράουν, Νάιτ (74’ Μάκατιρ), Σμόντικς (84’ Ίντα)

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (67’ Πέλκας), Σιώπης (89’ Ντόη), Χατζηγιοβάνης (67’ Ζαφείρης), Μπακασέτας, Τζόλης (89’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (89’ Παυλίδης)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα