Καπράλος στο SPORT24: “Αυτοί οι τέσσερις ήθελαν μόνο άνδρα σημαιοφόρο, χωρίς να τον συνοδεύει γυναίκα”

Διαβάζεται σε 2'
Καπράλος στο SPORT24: “Αυτοί οι τέσσερις ήθελαν μόνο άνδρα σημαιοφόρο, χωρίς να τον συνοδεύει γυναίκα”
Ο Σπύρος Καπράλος Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Σπύρος Καπράλος αποκαλύπτει στο SPORT24 όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της ΕΟΕ για τη γυναίκα σημαιοφόρο στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) εξελίχθηκε σε κλίμα έντασης με τις φωνές των μελών να εξέρχονται της αιθούσης, τη στιγμή που τέθηκε στο τραπέζι η πρόταση να έχουμε μόνο έναν σημαιοφόρο, αποκλειστικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την προτροπή “ας έχουμε γυναίκα στην Τελετή Λήξης”.

Το SPORT24 αναζήτησε τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο προκειμένου να τον ρωτήσει για την ένταση στο συμβούλιο και κυρίως για την πρόταση του άντρα και της γυναίκας σημαιοφόρου, την οποία ο ίδιος στηρίζει επί χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφασή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όρισε τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η απόφαση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ των Μαρία Σάκκαρη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

 

Ο κ. Καπράλος δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε όταν άκουσε κάτι τέτοιο από μέλη του συμβουλίου και πρόσθεσε: «Το να έχει κάποιος μια άλλη πρόταση για τους αθλητές μας που θα γίνουν σημαιοφόροι είναι πάντα σεβαστή και ευτυχώς πολλά παιδιά μας μπορούν να κρατήσουν τη σημαία με την πληθώρα των διακρίσεων που έχουμε.

Τέτοιες προτάσεις τις δεχόμαστε με χαρά και τις σεβόμαστε. Ωστόσο, το να επιθυμεί κάποιος να έχουμε μόνο έναν σημαιοφόρο και άντρα, όταν στόχος μας είναι η ανάδειξη της ισότητας, το θεώρησα οπισθοδρομικό, πολύ περισσότερο όταν όλος ο υπόλοιπος πλανήτης και η Ολυμπιακή κοινότητα κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μάλιστα, μου προκάλεσε ακόμη πιο δυσάρεστη έκπληξη επειδή το άκουσα από μέλη που ανήκουν στο διεθνές Ολυμπιακό κίνημα. Οι κύριοι Ισίδωρος Κούβελος (ΔΟΑ), Μανώλης Κατσιαδάκης (Παγκόσμια ομοσπονδία ξιφασκίας), Κωνσταντίνος Φίλης (Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας) και ο αρχηγός της αποστολής στο Τόκιο Μιχάλης Φυσεντζίδης επέμεναν ότι αυτή είναι η άποψή τους, δηλαδή ο ένας σημαιοφόρος.

Σάστισα και εξήγησα κατά την ψηφοφορία ότι δεν είναι δυνατόν να λάβουμε μια τέτοια απόφαση που θα έπληττε την εικόνα μας ως χώρα. Η Ελλάδα εκπροσωπείται!»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα