Λιούις Χάμιλτον: Αποκάλυψε ότι έδινε μάχη με την κατάθλιψη από τα 13 του

Διαβάζεται σε 2'
Λιούις Χάμιλτον: Αποκάλυψε ότι έδινε μάχη με την κατάθλιψη από τα 13 του
AP

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, αποκάλυψε ότι έδωσε μεγάλη μάχη με την κατάθλιψη και μάλιστα από μικρή ηλικία.

Ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε ότι έδωσε μάχη με προβλήματα ψυχικής υγείας στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του λόγω του bullying στο σχολείο και της πίεσης των αγώνων.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είπε ότι έπασχε από κατάθλιψη από τα εφηβικά του χρόνια, ενώ βίωσε ρατσισμό ως παιδί μεγαλώνοντας στο Στίβενετζ.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε στους Sunday Times: «Όταν ήμουν στα 20 μου, είχα κάποιες πολύ δύσκολες φάσεις. Θέλω να πω, έχω παλέψει με την ψυχική μου υγεία σε όλη μου τη ζωή. Είχα κατάθλιψη. Από πολύ νωρίς, όταν ήμουν, περίπου 13. Νομίζω ότι ήταν η πίεση των αγώνων και των δυσκολιών στο σχολείο. Το bullying. Δεν είχα κανέναν να μιλήσω».

Μετά από μια περίοδο αναζήτησης εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού το 2020, ο Χάμιλτον άρχισε να ξυπνάει στις 5 το πρωί για να διαλογίζεται πριν πάει για τρέξιμο.

«Αρχικά πάλευα να ηρεμήσω το μυαλό μου», είπε. «Αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να έρθω σε επαφή με τον εαυτό μου, τα εσωτερικά μου συναισθήματα, να καταλάβω τι μπορώ να κάνω».

Ο 39χρονος βρίσκεται στην έκτη θέση στην τρέχουσα κατάταξη οδηγών μετά από δύο νίκες στα Grand Prix κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2024.

Θα μετακομίσει στη Ferrari στο τέλος της εκστρατείας μετά από 12 χρόνια με τη Mercedes.

Ερωτηθείς αν έχει δει ποτέ κάποιον ειδικό θεραπευτή, ο Χάμιλτον απάντησε: «Μίλησα με μια γυναίκα πριν από χρόνια, αλλά αυτό δεν ήταν τόσο χρήσιμο. Θα ήθελα να βρω κάποιον σήμερα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα