Μάικλ Τζόρνταν: 1,5 εκ. δολάρια για τα Nike Air Ships του 1984

Μάικλ Τζόρνταν: 1,5 εκ. δολάρια για τα Nike Air Ships του 1984
Ο Μάικλ Τζόρνταν ASSOCIATED PRESS

Ό,τι έχει σχέση με τον Μάικλ Τζόρνταν πουλιέται με χαρακτηριστική άνεση και για πάρα πολλά χρήματα. Όταν μάλιστα μιλάμε για παπούτσια, οι τιμές εκτοξεύονται

Μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση σχεδόν 20 χρόνια τώρα, το όνομα του Μάικλ Τζόρνταν όμως εξακολουθεί να πουλάει σαν ζεστή τυρόπιτα.

Τα παπούτσια που φορούσε ο Air κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν του στο ΝΒΑ, το 1984, πωλήθηκαν για το αστρονονικό ποσό των 1,47 εκατομμυρίων δολαρίων! Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει ξοδευτεί ποτέ για παπούτσια σε οποιοδήποτε άθλημα.

Ουσιαστικά πρόκειται για τα παπούτσια της Nike τα οποία οδήγησαν στη μακρά και ιδιαίρετα επιτυχημένη συνεργασία της φίρμας με την εταιρία η οποία εν συνεχεία και επί σειρά ετών λάνσαρε ρούχα και παπούτσια με το όνομα του Τζόρνταν.

Από τη συνεργασία βέβαια οφελήθηκε τα μέγιστα και ο ίδιος ο Τζόρνταν ο οποίος έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ.

Οσο για το νέο κάτοχο των παπουτσιών, αυτός ακούει στο όνομα Νικ Φιορέλα και είναι γνωστός συλλέκτης τέτοιου είδους αντικειμένων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα