Μακελελέ: “Ήρθα γιατί είμαι παθιασμένος για το ποδόσφαιρο, βήμα – βήμα θα βελτιωθούμε”

Διαβάζεται σε 4'
Μακελελέ: “Ήρθα γιατί είμαι παθιασμένος για το ποδόσφαιρο, βήμα – βήμα θα βελτιωθούμε”
EUROKINISSI

Ο Κλοντ Μακελελέ παρουσιάστηκε από τον Αστέρα AKTOR ως ο νέος προπονητής της ομάδας και στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι ήρθε στην Ελλάδα γιατί είναι παθιασμένος για το ποδόσφαιρο.

Ο Αστέρας AKTOR γύρισε σελίδα, καθώς ο σπουδαίος Κλοντ Μακελελέ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του.

Όπως γράφει το SPORT24, ο Γάλλος τεχνικός παρουσιάστηκε από τους Αρκάδες και στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ανέλαβε τον Αστέρα AKTOR γιατί έχει πάθος για το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κλοντ Μακελελέ κατά την παρουσίασή του: “Πρώτα από όλα ευχαριστώ, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είχα ήδη σημαντικές συνομιλίες με την ομάδα. Έχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο τους ιδιοκτήτες και έχω κάνει τις πρώτες γνωριμίες. Μου έχουν εξηγήσει την ιστορία και το όραμα που έχουν τόσο για την ομάδα όσο και για την πόλη. Δεν ήρθα για τα χρήματα, έχω κερδίσει όσο έπαιζα. Ήρθα γιατί είμαι παθιασμένος για το ποδόσφαιρο. Και πείστηκα αμέσως γιατί είδα ξεκάθαρους ανθρώπους και όταν βλέπω τέτοιους ανθρώπους μου είναι εύκολο.

Και θα πω την αλήθεια η ομάδα είναι καλή γιατί ο προηγούμενος προπονητής έκανε καλή δουλειά. Θα κάνουμε σπουδαία δουλειά σε αυτή την ομάδα. Όταν αναλαμβάνω μια δουλειά θέλω να δίνω την ψυχή μου. Είμαι αφοσιωμένος σε αυτό γιατί και η οικογένειά μου δεν θα είναι εδώ. Θέλω οι ποδοσφαιριστές μου να δουλεύουν, οι παίκτες μου να φτάνουν ψηλά, να φτάνουν μέχρι τις εθνικές ομάδες.

Η πρώτη ομάδα θα επιδιώκει τη νίκη. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι στην πρώτη ομάδα, βήμα βήμα να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, βήμα βήμα και με πολλή δουλειά. Κάθε ημέρα να βελτιωνόμαστε σταδιακά αλλά με σταθερότητα. Θα ήθελα και από τους δημοσιογράφους να δείξουν κατανόηση και να μην ασκούν μεγάλη κριτική στους παίκτες μου. Άμα θέλουν να ασκούν σε εμένα κριτική.

Πάντα θα είμαι ανοιχτός με το να έχω επικοινωνία με τους δημοσιογράφους. Θα υπάρχει επικοινωνία, μπορεί κάποιες φορές να μην υπάρχει ταύτιση απόψεων αλλά πάντα θα υπάρχει επικοινωνία. Ευχαριστώ για την προσοχή, δεν συνηθίζω να μιλάω πολύ”.

Για το αν ο Αστέρας είναι ένα βήμα για την καριέρα του για να φτάσει εκεί που έφτασε κι ως παίκτης: “Το πιο σημαντικό είναι να μην σκέφτεσαι σαν ποδοσφαιριστής. Ξέρω πως ο ποδοσφαιριστής πρέπει να τα έχει όλα από την αρχή για να δουλεύει με τις καλύτερες συνθήκες.

Αυτή η ομάδα έχει ποιότητα, το καταλαβαίνω αυτό. Η ομάδα έχει τη δυναμική να δουλέψει, αλλά τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, μέρα με τη μέρα αλλά είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά”.

Για το πρώτο πράγμα που θέλει να περάσει την ομάδα: “Δεν είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα, θα αναλύσουμε κάποια πράγματα. Θα προσπαθήσω να βελτιώσω τις δυνατότητες των παικτών μου και γι’ αυτό θα έχω πολλές προσωπικές συζητήσεις μαζί τους”.

Για το αν το όνομά του είναι αρκετό για να υπάρξει επιτυχία: “Όλοι οι προπονητές εξαρτώνται από τους παίκτες. Το γεγονός ότι έχω κάποια πορεία δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, έχω πάθος για το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο αλλάζει, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα απλό, κατοχικό ποδόσφαιρο”.

Για τις Ακαδημίες της ομάδας και για την αξιοποίησή της: “Φυσικά. Ήδη έχω μιλήσει με τους προπονητές της Ακαδημίας, θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Εχω το νου μου και την Ακαδημία και όχι μόνο την πρώτη ομάδα”.

Για το πρότζεκτ που τον έπεισε να έρθει: “Το πιο σημαντικό είναι να έχει η ομάδα ταυτότητα, να παίζουμε σαν ομάδα, να κερδίζουμε και να χάνουμε σαν ομάδα. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που θα έχει η ομάδα. Πρώτα απ’ όλα δεν είμαι μάγος, ο λόγος που είμαι εδώ είναι η αξία που έχει η ομάδα.

Στους παίκτες μου δεν μπορώ να λέω ψέματα, αλλιώς θα κάνουν το ίδιο και με μένα, η ομάδα έχασε με δύο ατομικά λάθη το Σάββατο, αν δεν τα έκανε θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία.

Ήμουν βοηθός του Αντσελότι και σε άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου. Θέλω να ξεκινάω από χαμηλά, θα παίξουμε και πιο επιθετικά, αλλά αυτό θα γίνεται βήμα βήμα και θα υπάρχει συνεννόηση με τους ποδοσφαιριστές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα