Μουντιάλ 2026: Στις 13 Δεκεμβρίου η κλήρωση των προκριματικών

Διαβάζεται σε 2'
Μουντιάλ 2026: Στις 13 Δεκεμβρίου η κλήρωση των προκριματικών
EUROKINISSI

Η Εθνική θα μάθει τους αντιπάλους της για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 στις 13 Δεκεμβρίου. Εκτός απροόπτου η γαλανόλευκη θα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Η Εθνική έχει κάνει εκπληκτικό πορεία στο τρέχον Nations League, καθώς έχει κάνει το 4/4 και κρατά στα χέρια της την πρωτιά για την άνοδο στη League A.

Ακολούθως, όπως γράφει το SPORT24, η γαλανόλευκη θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026. Η κλήρωση για την ευρωπαϊκή ζώνη θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου, όπως γνωστοποίησε η UEFA. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι εκτός απροόπτου στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ η πρωτιά του Nations League τής δίνει πιθανότατα έναν ακόμα δρόμο για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Η φάση των προκριματικών θα διεξαχθεί από τον Μάρτιο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2025, ενώ τα playoffs θα γίνουν μεταξύ 26 και 31 Μαρτίου. Η κύρια φάση του Μουντιάλ σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά, θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου μέχρι και τις 19 Ιουλίου.

Το σύστημα των προκριματικών του Μουντιάλ

Οι 54 χώρες της UEFA (δεν υπολογίζεται η Ρωσία) θα χωριστούν σε 12 ομίλους των τεσσάρων ή των πέντε ομάδων. Ο νικητής του κάθε ομίλου θα προκριθεί απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι δεύτεροι κάθε ομίλου θα προχωρήσουν στα playoffs, μαζί με τις τέσσερις καλύτερους πρώτους του Nations League (θέση που διεκδικεί η Ελλάδα), που θα είναι εκτός της πρώτης δυάδας στα προκριματικά.

Οι 16 ομάδες των playoffs θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια με μονά νοκ-άουτ παιχνίδια, ημιτελικά και τελικό, με τους τέσσερις νικητές να παίρνουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα