NBA: Ο Νέιτ Ρόμπινσον ανακοίνωσε ότι πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια

NBA: Ο Νέιτ Ρόμπινσον ανακοίνωσε ότι πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια
2013 JIM MONE/ ASSOCIATED PRESS

Ο Νέιτ Ρόμπινσον σόκαρε το NBA, αφού ανακοίνωσε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και βγήκε μπροστά για να κάνει κι άλλο κόσμο να μιλήσει.

Ο Νέιτ Ρόμπινσον πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Ο άλλοτε NBAερ ανακοίνωσε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αυτό το πρόβλημα υγείας εδώ και τέσσερα χρόνια, σοκάροντας το NBA, για να προσθέσει ότι θεώρησε πως τώρα ήταν η καλύτερη στιγμή για να βγει μπροστά.

Θέλω να γίνω η φωνή όσων έχουν πρόβλημα να μιλήσουν για την ασθένεια και να εστιάσουν σε έναν μεγαλύτερο στόχο. Την υγεία. Δεν ήμουν ποτέ ο τύπος του vocal leader, αφού προτιμούσα να μιλάω με πράξεις, αλλά τώρα είναι ώρα για εμένα να μιλήσω και να βοηθήσω όσους πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο 38χρονος γκαρντ με τα 11 χρόνια παρουσίας στο NBA.

Όπως αναφέρει το SPORT24, η αποκάλυψη του Ρόμπινσον ήρθε μόλις μερικές ώρες μετά την είδηση ότι ο Ντικέμπε Μουτόμπο διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, σε ένα ακόμα χτύπημα για το NBA.

Ο Ρόμπινσον επιλέχθηκε στο Νο21 του NBA Draft 2005 από τους Σανς για χάρη των Νικς. Αγωνίστηκε στο NBA από το 2005 έως και το 2016, έχοντας 11 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο με 36% στα τρίποντα σε 23 λεπτά συμμετοχής. Αυτό για τον οποίο τον γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος ωστόσο είναι η απίστευτη αλτική του ικανότητα, που τον έκανε τον κοντύτερο παίκτη στην ιστορία που έχει κερδίσει διαγωνισμό καρφωμάτων (είναι μόλις 1.75 μέτρα). Για την ακρίβεια δεν είναι απλώς ο κοντύτερος παίκτης, αλλά και ο πολυνίκης του θεσμού με 3 κατακτήσεις

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα