Ο αρχηγός της Εθνικής έδωσε την καλύτερη απάντηση στα χυδαία ρεπορτάζ για τον Μπάλντοκ

Διαβάζεται σε 3'
Ο αρχηγός της Εθνικής έδωσε την καλύτερη απάντηση στα χυδαία ρεπορτάζ για τον Μπάλντοκ
Ο Τάσος Μπακασέτας EUROKINISSI

Σε μια μέρα που ο ελληνικός αθλητισμός πενθούσε την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, κάποιοι δεν σεβάστηκαν -για ακόμη μια φορά- τις δύσκολες στιγμές, με τον Τάσο Μπακασέτα να τούς δίνει την απάντηση που τους αρμόζει.

Το δικό σου σχόλιο κλήθηκε να κάνει, το βράδυ της Πέμπτης, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Τάσος Μπακασέτας, τόσο για την ιστορική νίκη της Ελλάδας επί της Αγγλίας μέσα στο Γουέμπλεϊ όσο για την απώλεια του συμπαίκτη του, Τζορτζ Μπάλντοκ, μια ημέρα πριν.

Φυσικά, ο Τάσος Μπακασέτας δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστα τα χυδαία ρεπορτάζ σε ιστοσελίδες και τηλεόρασημε αποκορύφωμα αυτό της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα– όπου αναγνώστες και τηλεθεατές «απόλαυσαν», μεταξύ άλλων, λεπτομέρειες για τα τετραγωνικά και τις τουαλέτες που έχει το διαμέρισμα στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο Ελληνοβρετανός ποδοσφαιριστής.

Ο αρχηγός της Εθνικής, αφού χαρακτήρισε ντροπιαστική τη στάση των εν λόγω «δημοσιογράφων», τούς κάλεσε να σωπάσουν και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν μια τέτοια ευαίσθητη στιγμή γράφοντας και λέγοντας αστειότητες «γιατί πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι σε τέτοιες στιγμές».

Κάτι που μερικοί, είτε σκοπίμως είτε όχι (κυρίως το πρώτο), αγνοούν ξεπερνώντας κάθε όριο. «Πραγματικά θα έπρεπε να ντρέπονται…».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Μπακασέτα για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ:

«Θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική νίκη της ζωής μου. Και πραγματικά είμαι πάρα πολύ υπερήφανος. Μ’ αυτά τα παιδιά μοιραζόμαστε τα αποδυτήρια της Εθνικής, είμαστε μέσα στο γήπεδο, γιατί όλοι κατέθεσαν τη ψυχή τους σήμερα από το πρώτο λεπτό παρά τα τραγικά νέα. Εδώ νομίζω ότι μπαίνει μία τελεία όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη φυσικά στον Τζορτζ Μπάλντοκ, στην οικογένειά του, να τους στείλουμε τη δύναμή μας κι εμείς κάνοντας ό,τι μπορούσαμε.

Από εκεί και πέρα, αποτελεί ντροπή που κάποιοι συνάδελφοί σας (σ.σ. εννοεί δημοσιογράφους), δεν θα πω όλοι, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους, προσπάθησαν να επωφεληθούν από μια τέτοια τραγωδία λέγοντας αστειότητες και ντροπιαστικά πράγματα γύρω από τον Τζορτζ και την οικογένειά του.

Πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι σε τέτοιες στιγμές. Η σιωπή είναι η καλύτερη λύση για όλους.

Όμως, δεν κινήθηκαν όλοι σε αυτό το μήκος κύματος και πραγματικά θα έπρεπε να ντρέπονται γιατί τέτοιες στιγμές είναι πολύ δύσκολες και θα έπρεπε να σεβαστούν και το αδικοχαμένο παιδί και την οικογένειά του αλλά κι εμάς που είχαμε να αγωνιστούμε σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα