Ο γενναίος Παναθηναϊκός λύγισε από τον Άγιαξ μετά από 34 πέναλτι, στο απόλυτο δράμα του Άμστερνταμ

Διαβάζεται σε 5'
Ο γενναίος Παναθηναϊκός λύγισε από τον Άγιαξ μετά από 34 πέναλτι, στο απόλυτο δράμα του Άμστερνταμ
EUROKINISSI

Παρά τη μεγάλη του προσπάθεια, ο Παναθηναϊκός λύγισε με 13-12 στα πέναλτι από τον Άγιαξ μετά το 1-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Στα playoffs του Conference League οι πράσινοι.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Το τριφύλλι νίκησε 1-0 τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και έστειλε το ματς στα πέναλτι αλλά εκεί λύγισε με 13-12 έπειτα από 34 προσπάθειες και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League.

Δύο πρόσωπα είχε το πρώτο ημίχρονο, όπως γράφει το SPORT24, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει καλύτερα, να πιέζει ψηλά και να βάζει δύσκολα στον Άγιαξ. Από τα μέσα του ημιχρόνου όμως, ο Αίαντας ανέβασε ρυθμό, οι παίκτες του έγιναν πιο δυναμικοί στις μονομαχίες και απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Ντραγκόφσκι. Και στο δεύτερο μέρος μπήκαν δυνατά οι πράσινοι που βρήκαν τις στιγμές τους και δικαιώθηκαν λίγο πριν το φινάλε. Ο Τετέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 89′ και οδήγησε το ματς στην παράταση.

Στην παράταση οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και το παιχνίδι έμελλε να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Άγιαξ ήταν πιο εύστοχος και έτσι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στα playoffs του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τη Λανς.

Στην παράταση οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και το παιχνίδι έμελλε να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Άγιαξ ήταν πιο εύστοχος και έτσι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στα playoffs του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τη Λανς.

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-0: Απέκρουσε ο Πασβίρ το πέναλτι του Μαντσίνι
1-0: Μπέρκγβαϊν γκολ
1-1: Γερεμέγιεφ γκολ
2-1: Φαν ντεν Μπούμεν γκολ
2-2: Τετέ γκολ
3-2: Γκοντς γκολ
3-3: Γεντβάι γκολ
4-3: Τέιλορ γκολ
4-4: Μλαντένοβιτς γκολ
4-4: Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι το πέναλτι του Μπρόμπεϊ
4-5: Βιλένα γκολ
5-5: Χέντερσον γκολ
5-5: Απέκρουσε ο Πάσβιρ το πέναλτι του Μαξίμοβιτς
5-5: Ο Τραορέ έστειλε την μπάλα άουτ
5-5: Απέκρουσε ο Πάσβιρ το πέναλτι του Ίνγκασον
5-5: Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι το πέναλτι του Μπας
5-6: Βαγιαννίδης γκολ
6-6: Γκάι γκολ
6-7: Ζέκα γκολ
7-7: Σούταλο γκολ
7-8: Ντραγκόφσκι γκολ
8-8: Πάσβιρ γκολ
8-9: Μαντσίνι γκολ
9-9: Μπέργκβαϊν γκολ
9-10: Γερεμέγιεφ γκολ
10-10: Φαν ντε Μπούμεν γκολ
10-11: Τετέ γκολ
11-11: Γκοντς γκολ
11-12: Γεντβάι γκολ
12-12: Τέιλορ γκολ
12-12: Ο Πάσβιρ απέκρουσε το πέναλτι του Μλαντένοβιτς
12-12: Ο Μπρόμπεϊ έστειλε την μπάλα άουτ
12-12: Ο Πάσβιρ απέκρουσε το πέναλτι του Βιλένα
13-12: Γκάι γκολ

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με τον Άγιαξ να απειλεί πρώτος όταν ο Φιτζ-Τζιμ δοκίμασε τον Ντραγκόφσκι στο 2ο λεπτό με ένα σουτ περιοχής όμως ο πορτιέρε των πράσινων ήταν σε ετοιμότητα. Ο Παναθηναϊκός πάτησε περιοχή δύο λεπτά αργότερα όταν ο Τσέριν έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα από δεξιά όμως οι Ολλανδοί είχαν κλείσει καλά τον Τζούρισιτς.

Στο 8ο λεπτό, ο Ιωαννίδης συνεργάστηκε όμορφα με τον Μαντσίνι με τον Έλληνα επιθετικό να σουτάρει στα σώματα και στην εξέλιξη της φάσης να βρίσκεται στο έδαφος από τη μονομαχία με τον Χάτο. Οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι όμως ο VAR έκρινε πως ο παίκτης των Ολλανδών βρήκε την μπάλα.

Ο Αίαντας απείλησε με αξιώσεις στο 18′ όταν ο Φορμπς έβαλε στην πλάτη του τον Κώτσιρα και έκανε το γύρισμα από αριστερά όμως η προβολή του Άκπομ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Παρότι οι πράσινοι ξεκίνησαν καλύτερα και πίεζαν ψηλα, όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι γίνονταν όλο και πιο επιθετικοί στις μονομαχίες παίρνοντας τα ηνία του ματς. Έτσι στο 33′ οι Ολλανδοί έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μπέργκχαους, ο οποίος σύγκλινε από αριστερά και πλάσαρε με την προσπάθειά του να σταματά στη συμβολή των δοκαριών του Ντραγκόφσκι.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ανήκε στον Παναθηναϊκό όταν στο 55′ ο Τζούρισιτς πέρασε τον Χέντερσον και βρέθηκε απέναντι στον Πάσβιρ, τον οποίο και επιχείρησε να κρεμάσει όμως ο πορτιέρε του Άγιαξ έδιωξε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Άγιαξ απάντησε με κοντινή προβολή του Τέιλορ όμως ο Ντραγκόφσκι ήταν σε ετοιμότητα.

Το τριφύλλι βρήκε άλλη μια καλή στιγμή στο 63′ όταν ο Τσέριν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πάσβιρ με σουτ στην κλειστή γωνία, πήρε το ριμπάουντ και τροφοδότησε με σέντρα τον Ίνγκασον, όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ.

Στα λεπτά που πέρασαν ο ρυθμός έπεσε, με τους δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρουν τις ομάδες τους. Ο Άγιαξ είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στο 88′ με τον Γκοντς να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Άγιαξ θα πάρει την πρόκριση, ο Τετέ σκόραρε στο 89′ με ένα αριστερό σουτ ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έστειλε το ματς στην παράταση.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού όμως είχε προηγηθεί φάουλ του Μπρόμπεϊ πάνω στον Ντραγκόφσκι. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το 0-1 στην παράταση και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

ΑΓΙΑΞ: Πάσβιρ, Ρενς (110′ Μπέργκβαϊν), Σούταλο, Μπαας, Χάτο (99′ Μπρόμπεϊ), Φιτζ-Τζιμ (71′ Φαν ντε Μπούμεν), Χέντερσον, Τέιλορ, Μπέργκχαους (71′ Γκάι), Άκπομ (60′ Τραορέ), Φορμπς (60′ Γκοντς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Κώτσιρας (68′ Βαγιαννίδης), Αράο (82′ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (82′ Βιλένα), Τζούρισιτς (68′ Τετέ), Μπακασέτας (97′ Ζέκα), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (75′ Γερεμέγιεφ).

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα