Ο Καναδός “γίγαντας”, που θα γίνει ίσως ο ψηλότερος παίκτης μπάσκετ όλων των εποχών

Διαβάζεται σε 3'
Ο Καναδός “γίγαντας”, που θα γίνει ίσως ο ψηλότερος παίκτης μπάσκετ όλων των εποχών
ISTOCK

Ο Olivier Rioux ετοιμάζεται για την πρώτη του χρονιά στο κολέγιο του Φλόριντα, με τους Gators να δηλώνουν τον Καναδό γίγαντα στα 2.36 μέτρα.

Στα οκτώ του χρόνια, είχε ύψος 1.82μ. Μέχρι την έκτη δημοτικού, το ύψος του έφτανε σχεδόν τα 2.13 μ. Και τώρα, ως νεοεισερχόμενος πρωτοετής φοιτητής στο κολέγιο, βλέπει τους πάντες από τα 2.36μ. – και είναι έτοιμος να γίνει ο ψηλότερος παίκτης μπάσκετ στο κολέγιο που υπήρξε ποτέ.

Ο Olivier Rioux, κάποτε κάτοχος του ρεκόρ του ψηλότερου έφηβου στον κόσμο, περιλαμβάνεται τώρα στο ρόστερ του Πανεπιστημίου της Φλόριντα για το μπάσκετ ανδρών, αφού δεσμεύτηκε να πάει στους Gators το περασμένο φθινόπωρο. Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο γεννημένος στο Μόντρεαλ Rioux ήταν μόλις 2.13μ.

Στα 18 του, όπως γράφει το CNN, μπορεί να μεγαλώνει ακόμα. Το αναγραφόμενο ύψος του Rioux ξεπερνάει αυτό του πρώην κατόχου του ρεκόρ Paul Sturgess, ο οποίος ήταν 2.33μ. και έπαιξε τόσο για το Florida Tech όσο και για το Mountain State από το 2007 έως το 2011. Και, αν ο Rioux καταφέρει να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα, θα γίνει ο ψηλότερος παίκτης του ΝΒΑ όλων των εποχών.

Ο Rioux δεν έχει σχολιάσει δημοσίως το ρεκόρ, αλλά έχει δηλώσει ανοιχτά στο παρελθόν ότι απολαμβάνει το ψηλό του ανάστημα. Σε συνέντευξή του στο Guinness, ο Καναδός είπε ότι του αρέσει να τον παρατηρούν και να βλέπει τα πάντα από υψηλότερη… ματιά, γεγονός που «μου δίνει πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού».

«Ήμουν πάντα ψηλότερος από τους υπόλοιπους φίλους μου στο σχολείο ή τους συμπαίκτες μου» είπε. «Αυτό ήταν το σχέδιο της φύσης για μένα».

Ο Rioux προέρχεται από ψηλή οικογένεια, με τον πατέρα του να είναι 2.07μ. και τη μητέρα του 1.88μ., σύμφωνα με το Γκίνες. Για τον ίδιο, πάντως, δεν είναι όλα εύκολα, καθώς αντιμετωπίζει μικροπροβλήματα στην αγορά ρούχων, ενώ δεν έχουν λείψει και οι φορές που έχει χτυπήσει το κεφάλι του σε μερικά κουφώματα, κατά δήλωση του ίδιου.

Ο Rioux άρχισε να παίζει μπάσκετ στην ηλικία των 5 ετών και ακόμη και τότε το ύψος του έκανε τις αντίπαλες ομάδες να αμφισβητούν την ηλικία του. Στο λύκειο, δε, οι αντίπαλοί του κατά τη διάρκεια των αγώνων τον προκαλούσαν λόγω του μεγέθους του.

Ωστόσο, ακόμη και με αυτό το ύψος, ο Rioux δεν είναι ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αυτό το ρεκόρ ανήκει στον Sultan Kösen, έναν Τούρκο αγρότη, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 2.52μ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα