Ο “κοντός και ο ψηλός” των Ολυμπιακών Αγώνων – Το viral στιγμιότυπο

Διαβάζεται σε 2'
Ο “κοντός και ο ψηλός” των Ολυμπιακών Αγώνων – Το viral στιγμιότυπο
Associated Press

Από τη μία ο Victor Wembanyama, ο πιο ψηλός παίκτης των Ολυμπιακών Αγώνων, και από από την άλλη ο Yuki Togashi, ο πιο κοντός παίκτης του τουρνουά.

Το ότι ο Victor Wembanyama είναι ψηλότερος από όλους όσοι παίζουν μαζί του ή εναντίον του σε έναν αγώνα μπάσκετ δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά η αναμέτρηση της Τρίτης μεταξύ της Γαλλίας και της Ιαπωνίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προσέφερε μια εικόνα αρκετά σπάνια σε σχέση με αυτές που έχουμε συνηθίσει.

Το παιχνίδι έφερε τον Wembanyama -τον ψηλότερο μπασκετμπολίστα στους Αγώνες του 2024 ύψους 2,22 μέτρων- αντιμέτωπο με τον πιο κοντό, τον Yuki Togashi, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 1,80 μέτρα.

Ο Togashi έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας στην Ιαπωνία, αλλά έκανε ένα πέρασμα από την γνωστή ως αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2014-15. Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο έβαλε τέλος στη σεζόν του Togashi μετά από μόλις 24 παιχνίδια. Είχε μέσο όρο 2,1 πόντους και 1,0 ασίστ ανά αγώνα με τους Warriors.

Ο Togashi επέστρεψε στην Ιαπωνία ξεκινώντας από τη σεζόν 2015-16 ως μέλος των Chiba Jets. Συνέχισε να αγωνίζεται στον σύλλογο, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP της Β. Λίγκας το 2019 και του MVP του τελικού της East Asia Super League το 2024.

Η φετινή αποτελεί τη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή για τον Togashi, ο οποίος ήταν μέλος της Ιαπωνίας πριν από τρία χρόνια για τους Αγώνες του Τόκιο.

Από την άλλη πλευρά, ο Wembanyama κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 20χρονος είχε μια ιστορική rookie σεζόν με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Μέτρησε 21,4 πόντους, 10,6 ριμπάουντ και 3,6 μπλοκ κατά μέσο όρο ανά αγώνα σε 71 αγώνες και κέρδισε το βραβείο του Rookie of the Year.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ, μάλιστα, τερμάτισε δεύτερος στην ψηφοφορία για τον καλύτερο αμυντικό της χρονιάς.

Για την ιστορία, πάντως, η Γαλλία παρά την υπεροπλία της τα βρήκε σκούρα με τους Ιάπωνες και χρειάστηκε την παράταση για να επικρατήσει με 94-90.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα