Ολυμπιακοί Αγώνες: Ασταμάτητα τα ελληνικά “κουπιά” με δύο χάλκινα μετάλλια

Διαβάζεται σε 4'
Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζής και Φίτσιου - Κοντού
Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζής και Φίτσιου - Κοντού ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ebrahim Noroozi/AP Photo

Δύο ολυμπιακά μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα οι αθλητές και οι αθλήτριες της κωπηλασίας στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Οι απίστευτες εμφανίσεις και οι γεμάτες συγκίνηση δηλώσεις.

Διπλός θρίαμβος για την ελληνική κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τους αθλητές και τις αθλήτριες της ελληνικής αποστολής να κατακτούν την τρίτη θέση και το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Τον “χορό των μεταλλίων” άνοιξαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, οι οποίοι πραγματοποίησαν έναν σπουδαίο αγώνα και ήδη από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν σταθερά στη ζώνη των μεταλλίων, φτάνοντας μάλιστα μία ανάσα από το ασημένιο μετάλλιο.

Οι δύο Ολυμπιονίκες στις πρώτες τους δηλώσεις μετά τον αγώνα, δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους, με τον Πέτρο Γκαϊδατζή να αναφέρει για την κούρσα: “Δεν ξέρω αν μας περιμένατε να δίνουμε συνέντευξη για ένα μετάλλιο, αλλά εμείς το πιστέψαμε, το καταφέραμε, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και είμαστε εδώ. Θέλω να χαιρετήσω τους δικούς μου που με βλέπουν αυτήν την στιγμή, το αφιερώνω σε όλους αυτούς που με έχουν στηρίξει και ευχαριστώ την μητέρα μου που είναι δίπλα μου σε ό,τι και αν κάνω“.

Με τη σειρά του ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου είπε: “Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ τι να πω, δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε αλλά τώρα που το ζούμε είναι κάτι τελείως διαφορετικό, τώρα που σκέφτομαι τους δικούς μου, το τι έχουμε περάσει για να έρθουμε εδώ πέρα ειλικρινά δεν μπορώ να το μιλήσω και να το εκφράσω“.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε την κούρσα των Γκαϊδατζή – Παπακωνσταντίνου

Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζής και Φίτσιου - Κοντού Ebrahim Noroozi/AP Photo

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανέβηκαν λίγα λεπτά αργότερα η Μιλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου, οι οποίες και οι ίδιες τερμάτισαν τρίτες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, χαρίζοντας στην Ελλάδα το 4ο κατά σειρά μετάλλιο στο Παρίσι και το 6o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία.

Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες πραγματοποίησαν απίθανη εμφάνιση, κυρίως στα τελευταία 500 μέτρα, καθώς σε εκείνο το σημείο έκαναν μυθική αντεπίθεση με χρόνο 6:49.28, πίσω από τις Βρετανίδες Έμιλι Κρεγκ και Ίμοτζεν Γρκαντ και τις Ρουμάνες Τζιανίνα φαν Χρόνινγκεν και Ιονέλα Κόζμιουκ.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε την κούρσα των Κοντού – Φίτσιου

Οι δύο αθλήτριες της κωπηλασίας δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με τη Μιλένα Κοντού να αναφέρει πωςτα τελευταία 600 μέτρα ήταν ένα σπριντ, είτε θα πέθαινα πριν τον τερματισμό και δεν θα έβγαινα καθόλου ή θα έβγαινα με μετάλλιο. Δεν έχω λόγια, θα προσπαθήσω τώρα να το συνειδητοποιήσω. Είχαμε πει με τη ζωή πώς είτε θα πάμε για μετάλλιο, είτε θα βγούμε πεθαμένες. Είδα ότι οι Νεοζηλανδές έκαναν αλλαγές και προσπαθούσαν να φύγουν, αλλά ήταν κουρασμένες”.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η Ζωή Φίτσιου περιέγραψε τα συναισθήματά της τη στιγμή του τερματισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς τι έχει συμβεί. Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένες. Όταν τερμάτισα γύρισα απλώς πίσω και είπα στη Μιλένα ‘τι κάναμε;‘”.

Και πρόσθεσε: “Ήταν ένας απίστευτος αγώνας, αυτή τη στιγμή κρέμεται στο λαιμό μας αυτό το πολύ ωραίο μετάλλιο που είναι και πολύ βαρύ. Στο ζέσταμα έλεγα πως δεν ήμουν καθόλου αγχωμένη, ένιωθα πολύ καλά το σώμα μου και όσο περνούσαν τα ανεβάσματα νιώθαμε πολύ καλά. Ήταν η στιγμή, αν δεν το κάναμε τώρα δεν θα το κάναμε ποτέ. Κάναμε έναν φοβερό αγώνα. Έχουμε πολύ καλή χημεία με τη Μιλένα, ό,τι κι αν συμβαίνει το καταλαβαίνουμε κατευθείαν. Δέσαμε πολύ καλά, γιατί είναι ομαδικό το άθλημα και πρέπει να γίνεις ένα με τον παρτενέρ σου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα