Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλήτρια που κολύμπησε στον Σηκουάνα έπαθε γαστρεντερίτιδα

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλήτρια που κολύμπησε στον Σηκουάνα έπαθε γαστρεντερίτιδα
Athletes compete in the swimming race in the Seine during the women's individual triathlon at the 2024 Summer Olympics, Wednesday, July 31, 2024 in Paris, France. (Martin Bureau/Pool Photo via AP)

Με σοβαρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας μία ακόμα αθλήτρια που κολύμπησε στον Σηκουάνα. Η ανάρτησή της.

Μία ακόμα αθλήτρια αρρώστησε αφού κολύμπησε στον Σηκουάνα, στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή της στο Instagram, η Γερμανίδα κολυμβήτρια ανοιχτής θαλάσσης, Λεόνι Μπεκ, εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, μία μέρα μετά τη συμμετοχή της στον αγώνα 10 χιλιομέτρων.

Η Μπεκ, παγκόσμια πρωταθλήτρια της απόστασης το 2023 έγραψε πως έκανε 9 φορές εμετό ενώ εμφάνισε και διάρροια. “Η ποιότητα νερού στο Σηκουάνα εγκρίθηκε” πρόσθεσε δηκτικά.

instagram

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα δύο αθλητές του τριάθλου από το Βέλγιο και την Ελβετία αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή έπαθαν σοβαρές λοιμώξεις αφού κολύμπησαν στον Σηκουάνα.

Ο “πονοκέφαλος” του Σηκουάνα

Η απόφαση να διεξαχθούν ορισμένοι αγώνες κολύμβησης στον περίφημο ποταμό που διασχίζει το Παρίσι προκάλεσε αίσθηση, ήδη από την πρώτη στιγμή πυο ανακοινώθηκε.

Η κολύμβηση στον Σηκουάνα είναι παράνομη εδώ και έναν αιώνα, αλλά, στην επιθυμία τους να αναδείξουν πλήρως την “πόλη του φωτός”, οι διοργανωτές υλοποίησαν ένα σχέδιο καθαρισμού του ποταμού, ώστε οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου να μπορούν να κολυμπήσουν στα νερά του κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια (1,4 δισεκατομμύρια ευρώ) δαπανήθηκαν για την καθαριότητα του ποταμού πριν από τους Αγώνες και οι αξιωματούχοι του Παρισιού έσπευσαν να αποδείξουν με κάθε τρόπο την καταλληλότητά του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, η οποία κολύμπησε στον ποταμό νωρίτερα αυτό το μήνα και υποσχέθηκε να τοποθετήσει μια πισίνα στον ποταμό μετά τους Αγώνες και ο Γάλλος υπουργός Αθλητισμού, ο οποίος επίσης βούτηξε στον Σηκουάνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα