Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν τα κατάφερε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ κι έμεινε εκτός βάθρου

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν τα κατάφερε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ κι έμεινε εκτός βάθρου
Associated Press

Δεν τα κατάφερε στα 4,80 μ. του άλματος επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη, με αποτέλεσμα να «σβήσει» το όνειρο του μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ταξίδεψε στο Παρίσι με έναν μεγάλο πόθο και αυτός δεν ήταν άλλος από το να βρεθεί στον τελικό του επί κοντώ γυναικών και να ανέβει στο πόντιουμ, οκτώ χρόνια μετά από τον θρίαμβο που πέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όπου και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Όπως γράφει το SPORT24, τον στόχο του τελικού τον πέτυχε με άνεση, όμως δεν μπόρεσε να προσθέσει το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο στην μεγάλη συλλογή της, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να μην καταφέρνει να περάσει τα 4.80 (κάτι που πέτυχαν πέντε συνολικά αθλήτριες) και να αποχαιρετά τον τελικό, καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε αρχικά τα 4.40μ. με την δεύτερη προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια ήταν εντυπωσιακή αφού με την πρώτη της προσπάθεια ξεπέρασε τόσο τα 4.60 όσο και τα 4.70, δείχνοντας ικανή να μπει στο μικρό γκρουπ των αθλητριών που θα έφταναν να χτυπούν την πόρτα των μεταλλίων.

Τα επιτυχημένα άλματα της Ελληνίδας αθλήτριας

Τα μετάλλια που έχει κερδίσει η Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με άλμα στα 4,85 μέτρα, ενώ είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2020. Φέτος αγωνίζεται για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Έχει ρεκόρ 4,91 μέτρα στον ανοικτό και 4,90 μέτρα στον κλειστό στίβο.

Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανοικτού στίβου το 2018 και του Diamond League το 2019, πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και έλαβε δυο φορές το χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Έχει κερδίσει συνολικά 12 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και πολλά ακόμα σε άλλες διοργανώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα