Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός μεταλλίων ο Χρήστου για 2 εκατοστά του δευτερολέπτου

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός μεταλλίων ο Χρήστου για 2 εκατοστά του δευτερολέπτου
EUROKINISSI

Το όνειρό του έζησε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος συμμετείχε στον τελικό των 100 μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, και κατετάγη 4ο με επίδοση 52.41.

Ο Απόστολος Χρήστου πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των 100μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, χάνοντας το μετάλλιο για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης μπορεί να υπερηφανεύεται πως έγινε ο Έλληνας κολυμβητής με την υψηλότερη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε πισίνα, με το χρυσό μετάλλιο να καταλήγει στον Ιταλό, Τόμας Τσέκον (52:00), το ασημένιο στον Κινέζο, Ζιαγιού Σου (52:32) και το χάλκινο στον Αμερικανό Ράιαν Μέρφι (52:39).

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο 27χρονος πρωταθλητής προκρίθηκε από τα ημιτελικά με τον 6ο καλύτερο χρόνο σε δύο πολύ γρήγορες σειρές με επίδοση 52.77.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που Έλληνας κολυμβητής προκρίνεται σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων (εκτός των διοργανώσεων που έγιναν στην Αθήνα), μετά τον Κριστιάν Γκολομέεβ, που ήταν πέμπτος στα 50μ. ελεύθερο στο Τόκιο.

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του

Στις δηλώσεις που έκανε στη μεικτή ζώνη αμέσως μετά τον τελικό, υποστήριξε πως δεν είναι ικανοποιημένος από την τέταρτη θέση καθώς στο μυαλό του είχε μόνο την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Έχασα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για δύο κλάσματα, δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δεν με ικανοποιεί τίποτα άλλο γιατί ήξερα πως θα είμαι στον τελικό, εγώ ήθελα το μετάλλιο. Δεν πήρα το μετάλλιο, έκανα ένα βήμα παραπάνω από ό,τι είχα κάνει στο παρελθόν αλλά δεν μου λέει κάτι αυτό. Τι είμαι τέταρτος, τι είμαι όγδοος δεν με απασχολεί καθόλου.

Την ευχαριστήθηκα περισσότερο την κούρσα σε σχέση με χθες, ήμουν πάρα πολύ ανταγωνιστικός αλλά έχασα το μετάλλιο, αυτό μένει. Μένει η πίκρα, μένουν αυτά τα δύο κλάσματα που μου στέρησαν το μετάλλιο. Δεν γίνεται να μην στενοχωρηθείς, όλη μου τη ζωή την έχω αφιερώσει σε μία πισίνα.

Από αυτό ζω, αυτό με τρέφει και μου δίνει δύναμη οπότε είναι λογικό να με στενοχωρεί. Στο τέλος δεν είχα κάτι άλλο, είχα αρχίσει ήδη να χάνω δυνάμεις, δεν είχα κάτι να δώσω. Τώρα δεν ξέρω καν αν θα κολυμπήσω στα 200μ, μάλλον θα κολυμπήσω στην σκυταλοδρομία.

Εγώ ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω, το ότι μπήκα στον τελικό δεν μου λέει κάτι. Οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ μακριά, χρειάζομαι ένα διάλειμμα τώρα”.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε πει μεταξύ άλλων μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ:”Στεναχωρήθηκα γιατί ήταν πάρα πολύ κοντά, ήξερα πως σε εμάς τους τέσσερις θα κρινόταν το μετάλλιο. Είναι κρίμα, όχι για τίποτα άλλο αλλά επειδή κρίθηκε στο νήμα. Δεν είχα παραπάνω δυνάμεις να τερματίσω πιο δυνατά, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Δεν μου αρκεί η 4η θέση. Οι Ολυμπακοί Αγώνες είναι σε τέσσερα χρόνια, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι το Λος Άντζελες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα