Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα – Ισπανία 15-13: Κατέκτησε την 5η θέση η Εθνική πόλο

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα – Ισπανία 15-13: Κατέκτησε την 5η θέση η Εθνική πόλο
AP Photo/Luca Bruno

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών έφυγε με το κεφάλι ψηλά από το Παρίσι, επικράτησε 15-13 της Ισπανίας και κατέλαβε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική πόλο ανδρών ταξίδεψε στο Παρίσι με μεγάλες βλέψεις και συγκεκριμένα ένα ακόμη μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, η ατυχία στα προημιτελικά με τη Σερβία έσβησε το όνειρο.

Όπως γράφει το Sport24, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ολοκλήρωσαν το τουρνουά με το κεφάλι ψηλά. Η Εθνική πόλο ανδρών επικράτησε 15-13 της Ισπανίας και κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ματς

Η πρώτη περίοδος έληξε ισόπαλη, με την Ισπανία να ανοίγει το σκορ στον παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα απάντησε άμεσα και έκανε την προσωρινή ανατροπή με τον Καλογερόπουλο από την περιφέρεια και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γενηδουνιά. Πριν από το τέλος του οκταλέπτου, οι Ισπανοί ξαναβρήκαν λύση στον παραπάνω.

Το δεύτερο οκτάλεπτο έκλεισε με την Ελλάδα να έχει πάρει προβάδισμα δύο γκολ. Οι άμυνες άνοιξαν, με τους Ισπανούς να σκοράρουν μονάχα στον παίκτη παραπάνω και την Εθνική να έχει μεγαλύτερο πλουραλισμό, αφού βρήκε λύσεις και με σουτ από την περιφέρεια, αλλά και με καλή κυκλοφορία.

Η Ελλάδα έσφιξε την άμυνά της στο τρίτο οκτάλεπτο, επέτρεψε στους Ισπανούς να σκοράρουν μόνο μία φορά και άνοιξε την διαφορά της, δημιουργώντας ένα “καθαρό” προβάδισμα, βρίσκοντας γκολ δύο φορές από εκτέλεση πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-4, 4-1

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα