Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα – Ιταλία 9-8: Τεράστια νίκη και ηχηρό μήνυμα ενόψει προημιτελικών του πόλο

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα – Ιταλία 9-8: Τεράστια νίκη και ηχηρό μήνυμα ενόψει προημιτελικών του πόλο
AP PHOTO / LUCA BRUNO

Η Εθνική πόλο ανδρών επιβλήθηκε με 9-8 της Ιταλίας σε ένα συγκλονιστικό ματς και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την παρουσία της στη φάση των ομίλων του ολυμπιακού τουρνουά, περιμένοντας πλέον την αντίπαλό της στα προημιτελικά.

Η Εθνική πόλο ανδρών έχει ταξιδέψει στο Παρίσι ούσα αποφασισμένη να γυρίσει με μία μεγάλη διάκριση και σε κάθε ματς που δίνει, το αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Το ίδιο έγινε και το απόγευμα της Δευτέρας (5/8), με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να παίρνει μία τεράστια νίκη με 9-8 απέναντι στην ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία και να κλειδώνει την παρουσία της είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου, δύο ημέρες πριν τον νοκ-άουτ προημιτελικό.

Οι (δυνατές) άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο πρώτο οκτάλεπτο με το φινάλε σε αυτό το διάστημα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2, με την Εθνική να παίρνει δύο φορές το προβάδισμα με τα γκολ των Αργυρόπουλου και Παπαναστασίου αλλά τους Ιταλούς να δίνουν ισάριθμες απαντήσεις.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο αγώνας έγινε ακόμη πιο συναρπαστικός και είχε επικές μονομαχίες και εντυπωσιακά γκολ, καθώς τόσο η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου όσο και η αντίπαλός της είχαν εξαιρετικές επιλογές στον παίκτη παραπάνω. Ως αποτέλεσμα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πανηγύρισε τέσσερα γκολ έχοντας ως κορυφαίο τον Αργυρόπουλο (δύο γκολ σε αυτό το διάστημα) την ώρα που η “σετεμπέλο” μπόρεσε να βρει τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Μπρούνι, με το τρίτο γκολ του στο παιχνίδι, έφερε ξανά το ματς σε ισορροπία (6-6) στην έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, για να ακολουθήσει όμως νευρικότητα και μαζεμένες άστοχες επιλογές και από τις δύο ομάδες (από ένα χαμένο πέναλτι η κάθε μία, με τον Αργυρόπουλο η Ελλάδα και με τον Ντι Φούλβιο η Ιταλία) που κράτησαν τον αγώνα στο 6-6 μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Γενηδουνιάς με εύστοχο πέναλτι και η “κολώνα” της επίθεσής μας, Αργυρόπουλος, έδωσαν δύο φορές προβάδισμα στην Εθνική στο τέταρτο οκτάλεπτο αλλά οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν ισάριθμες φορές, για να έρθει όμως ο Γιάννης Φουντούλης και να γράψει το 9-8 με ένα πολύ κρίσιμο γκολ στα 2:53 για το φινάλε.

Τα τελευταία λεπτά ήταν απολύτως δραματικά, με τους Ιταλούς να πιέζουν ασφυκτικά και να βομβαρδίζουν την ελληνική εστία ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης (για να οδηγήσουν το ματς στα πέναλτι), όμως εκεί μίλησαν τα τρομερά ελληνικά μπλοκ και στα τελευταία δευτερόλεπτα μία τεράστια επέμβαση του Ζερδεβά, που κράτησε το 9-8 και την τέταρτη νίκη της γαλανόλευκης στα πέντε συνολικά παιχνίδια της στον όμιλο.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 0-1, 3-2

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα