Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική πόλο ανδρών λύγισε από τη Σερβία κι έμεινε εκτός μεταλλίων

Διαβάζεται σε 4'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική πόλο ανδρών λύγισε από τη Σερβία κι έμεινε εκτός μεταλλίων
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σπουδαία προσπάθεια, σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα (12-11), αλλά χωρίς ευτυχή κατάληξη για την Εθνική πόλο ανδρών απέναντι στη Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο προημιτελικός μεταξύ της Εθνικής πόλο ανδρών και της Σερβίας ήταν καθόλα συναρπαστικός σε όλη τη διάρκειά του, είχε ένα συγκλονιστικό φινάλε και βρήκε την Ελλάδα να χάνει το εισιτήριο για την τετράδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με ένα απίστευτο και συνάμα σοκαριστικό τρόπο.

Και αυτό γιατί, όπως γράφει το SPORT24, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου βροντοφώναξε πως έχει ψυχή όταν ισοφάρισε σε 11-11 στην τελευταία επίθεσή της με γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου στα 6 δευτερόλεπτα για τη λήξη, με τους Σέρβους να μην έχουν πει όμως την τελευταία τους λέξη και να μην επιτρέπουν να οδηγηθεί το ματς στα πέναλτι προκαλώντας το απόλυτο σοκ στην γαλανόλευκη.

Με την κλεψύδρα να έχει ελάχιστους κόκκους μέσα σε αυτήν πριν αδειάσει οριστικά, ο Γιάκσιτς έκανε το μακρινό σουτ υπό πίεση στα 2” πριν από τη λήξη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζερδεβά με τη βοήθεια του δοκαριού, για να γράψει το 12-11 για την Σερβία και να την εκτοξεύσει στα ημιτελικά, στέλνοντας ταυτόχρονα την Ελλάδα από τον παράδεισο στην… κόλαση.

Το ματς της Εθνικής Ελλάδος με τη Σερβία

Το πρώτο οκτάλεπτο του προημιτελικού ήταν άκρως συναρπαστικό και θύμισε σκληρό αγώνα… μποξ, με την Εθνική να ρίχνει πρώτη χτυπήματα με τα γκολ των Παπανικολάου, Βλαχόπουλου και Φουντούλ και την Σερβία να απαντάει ισάριθμες φορές, για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού με το σκορ στο 3-3.

Οι Σέρβοι κατάφεραν να βρεθούν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 6:40 από το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου (3-4), με τη Εθνική να ισοφαρίζει αρχικά με τον Κάκαρη (4-4) και κατόπιν με τον Παπαναστασίου (5-5) αλλά την αντίπαλο της να κερδίζει τη μάχη σε αυτό το διάστημα γράφοντας το 6-5 με τον Μάντιτς, που αποτέλεσε τον ¨κακού δαίμονα” της γαλανόλευκης άμυνας με τα τρία προσωπικά του γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες.

Ωστόσο, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δεν πανικοβλήθηκε και έφερε ξανά το ματς στα ίσα με το εύστοχο χτύπημα του Γενηδουνιά στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου (6-6), με τη συνέχεια να βρίσκει τους Έλληνες διεθνείς να χάνουν μεν την ευκαιρία για το προσπέρασμα με την απόκρουση του Φιλίποβιτς στην εκτέλεση πέναλτι του Φουντούλη αλλά να φτάνουν στο υπέρ τους 7-6 με υπομονή και επιμονή, χάρη σε εκπληκτικό σουτ του Σκουμπάκη από την περιφέρεια (πρώτο γκολ του στο παιχνίδι).

Το γκολ αυτό “έβαλε φωτιά” στο παιχνίδι και στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου οκταλέπτου τα γκολ έπεφταν βροχή, με τους Σέρβους βρίσκουν δύο γκολ σε αυτό το διάστημα αλλά την Ελλάδα (9-8) να κρατάει την πρωτοπορία με τον συγκλονιστικό Σκουμπάκη που έφτασε τα τρία σερί γκολ.

Με το ματς να μπαίνει στην τελική ευθεία η αδρεναλίνη του φίλαθλου κοινού χτύπησε κόκκινο, με την Εθνική να βρίσκει σημαντικό γκολ στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου με τον Γκίλλα (9ος διαφορετικός παίκτης που σκόραρε για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου) αλλά την αντίπαλό της να δείχνει άριστα αντανακλαστικά, φέρνοντας το ματς σε ισορροπία (10-10) στο 5:41 για το φινάλε.

Ακολούθησαν ομηρικές μάχες και στις δύο πλευρές της πισίνας όπου οι άμυνες “νίκησαν” τις επιθέσεις, για να έρθει όμως ο Μάντιτς στο 2:33 για τη λήξη να νικήσει τον Ζερδεβά με άπιαστο αριστερό σουτ, πληγώνοντας έτσι την ελληνική άμυνα για πέμπτη φορά στο παιχνίδι.

Με 20” να απομένουν ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση της Εθνικής και εκεί ο Άγγελος Βλαχόπουλος πήρε το κρίσιμο σουτ στα 6 δευτερόλεπτα για να νικήσει τον Φιλίποβιτς και να κάνει το 11-11 όμως εκεί όπου όλοι πανηγύριζαν για το τεράστιο αυτό γκολ που θα μας έστελνε στα πέναλτι, ήρθε ο… ξαφνικός θάνατος.

Και αυτό γιατί ο Γιάκσιτς έκανε μακρινό σουτ από την περιφέρει στα 2” για το φινάλε, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να περνάει την τελική γραμμή, για να πάρουν τη νίκη οι Σέρβοι με 12-11 και μαζί το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-4

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα