Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική πόλο γυναικών διέλυσε τη Γαλλία και προκρίθηκε στους “8”

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική πόλο γυναικών διέλυσε τη Γαλλία και προκρίθηκε στους “8”
EUROKINISSI

Ούσα ανώτερη στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, η Εθνική πόλο γυναικών έφτασε σε μία άνετη νίκη με 11-4 επί της Γαλλίας και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων με την πρώτη της νίκη στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Η Εθνική πόλο γυναικών άρχισε άσχημα το ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι μετρώντας τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του 2ου ομίλου, απέναντι σε Ισπανία, ΗΠΑ και Ιταλία.

Όμως, όπως γράφει το SPORT24, στην τελευταία αγωνιστική της υποχρέωση έδειξε χαρακτήρα και έμεινε ζωντανή.

Και αυτό γιατί στον “τελικό” απέναντι στην Γαλλία εμφανίστηκε σκληρή, δυνατή και αποφασιστική και ισοπέδωσε με 11-4 τις διοργανώτριες, με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να κάνει ένα επιμέρους 8-1 στα δύο τελευταία οκτάλεπτα και να παίρνει άξια την 4η θέση, που την στέλνει πάνω στην Αυστραλία, που κατέκτησε την πρωτιά στον 1ο όμιλο.

Το ματς

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα η νευρικότητα και οι κακές επιλογές κυριάρχησαν με αποτέλεσμα να μείνει το μηδέν και στις δύο εστίες, με την Εθνική να ανοίγει ωστόσο το σκορ με την Ξενάκη στο 4:07 από το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου και την Μαργαρίτα Πλευρίτου να δίνει αβαντάζ δύο γκολ στην γαλανόλευκη στην αμέσως επόμενη επίθεση.

Ωστόσο, η απάντηση των οικοδεσποτών δεν άργησε να έρθει αφού αξιοποιώντας δύο φορές την παίκτρια παραπάνω έφτασαν στο 2-2 με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου, ενώ η Βερνού ήταν εκείνη που έφερε τούμπα το ματς γράφοντας το 3-2.

Η συνέχεια βρήκε την γαλανόλευκη να μπλοκάρει στην επίθεση για αρκετά λεπτά και να φτάνει στο σημείο να χάσει ακόμη και πέναλτι (η Ράικρο νίκησε την Νίνου), για να έρθει η Ξενάκη και να δώσει τέλος στην επιθετική αφλογιστία 10+ λεπτών κάνοντας το 3-3 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση σε σχέση με τα δύο πρώτα, με τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να παίζουν υποδειγματική άμυνα και να επιτρέπουν στις γηπεδούχες να σημειώσουν μόλις ένα γκολ (με πέναλτι), για να βρουν από την πλευρά τους τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα μέσα σε διάστημα 1,5 λεπτού με τις Χυδηριώτη, Μυριοκεφαλιτάκη και Γιαννοπούλου και να μπαίνουν στην τελική ευθεία του ματς έχοντας αβαντάζ δύο γκολ (6-4).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Γαλλία παρέδωσε τα όπλα δείχνοντας αδυναμία να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης και στον αντίποδα, η Εθνική έβρισκε γκολ όποτε ήθελε, με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς και την γαλανόλευκη όχι απλά να παίρνει την πρώτη νίκη στον όμιλο αλλά να πετυχαίνει έναν θρίαμβο.

Μάλιστα, το φινάλε απέκτησε έναν χαρακτήρα θρίλερ για τις Γαλλίδες αφού λόγω του βαθμολογικού συστήματος έπαιρναν και εκείνες το εισιτήριο αρκεί να έχαναν με 8+ γκολ διαφορά, κάτι όμως που δεν έγινε, με το 11-4 να μένει στο φινάλε και να υπογράφει την πρόκριση της Ελλάδας ως 4ης στον 2ο όμιλο πίσω από Ισπανία, ΗΠΑ και Ιταλία.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 1-3, 0-5

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα