Ολυμπιακοί Αγώνες: Η IBA βραβεύει την Καρίνι σαν να είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο

Διαβάζεται σε 1'
(AP Photo/John Locher)
Άντζελα Καρίνι και Ιμάν Κελίφ στο ρίνγκ AP Photo/John Locher

Η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ΔΟΕ και IBA μετά από τον πολυσυζητημένο αγώνα της Κελίφ με την Καρίνι δεν έχει σταματημό, με την Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας να αποφασίζει να βραβεύσει την Ιταλίδα σαν να είχε κατακτήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

H Διεθνής Ένωσης Πυγμαχίας (IBA), που είδε την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να της αφαιρεί πέρυσι την αναγνώριση ως κορυφαίο όργανο της πυγχμαχίας, αποφάσισε να πληρώσει την Άντζελα Καρίνι, μετά από την ήττα της από την Ιμάν Κελίφ, με έπαθλο που θα της δινόταν αν έπαιρνε το χρυσό μετάλλιο.

“Θα ανταμειφθεί χρηματικά σαν να είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος της IBA, Ουμάρ Κρέμλεφ, με το έπαθλο να είναι της τάξης των 100.000 δολαρίων, ως “καθαρό” ποσό.

Όπως γράφει το SPORT24, από αυτά τα χρήματα η Καρίνι θα πάρει 50.000 δολάρια ενώ τα υπόλοιπα θα τα μοιραστούν ο προπονητής της και η ιταλική ομοσπονδία πυγμαχίας (Fpi), που από την πλευρά της όμως έχει εγκαταλείψει πρόσφατα την IBA για να ενταχθεί σε μία νέα ένωση με την ονομασία “World Boxing”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα