Ολυμπιακοί Αγώνες: Η μεγάλη ώρα της Κατερίνας Στεφανίδη για μετάλλιο – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η μεγάλη ώρα της Κατερίνας Στεφανίδη για μετάλλιο – LIVE ΕΙΚΟΝΑ
EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο τελικός στο άλμα επί κοντώ, με την Κατερίνα Στεφανίδη να επιδιώκει να κατακτήσει το δεύτερο ολυμπιακό της μετάλλιο μετά το χρυσό στο Ρίο, το 2016.

Σε εξέλιξη είναι ο τελικός της “Βασίλισσας των αιθέρων” στο άλμα επί κοντώ, με την Κατερίνα Στεφανίδη να έχει τη χρυσή ευκαιρία να κερδίσει ξανά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το χρυσό στο Ρίο το 2016.

Το καλύτερο φετινό άλμα της 34χρονη επικοντρίστρια είναι τα 4.73μ. που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού της Ρώμης τον περασμένο Ιούνιο, επίδοση που της έδωσε το ασημένιο μετάλλιο.

Τη θέση της στον τελικό εξασφάλισε περνώντας τα 4.55μ.

Δείτε live την προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη

“Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν 20 κοπέλες στον τελικό”

Η Ελληνίδα αθλήτρια εξέφρασε έντονα παράπονα στην κάμερα της ΕΡΤ για την World Athletics μετά το πέρας των προκριματικών.

“Είναι ανήκουστο, είναι απαράδεκτο για μένα φταίει η World Athletics η οποία έθεσε τα ύψη λάθος για πρωί, δεν καταλαβαίνει που βρίσκεται το επίπεδο του επί κοντώ αυτήν την στιγμή”.

“Σίγουρα γιατί θα πρέπει να μπούμε και πιο νωρίς και θα είμαστε 20 κοπέλες σε μια ουρά να κάνουμε ζέσταμα, πιθανόν θα προλάβουμε να κάνουμε μόνο δύο δοκιμαστικά. Αναγκαστικά, επειδή θα είναι 20 κοπέλες και για να μην πάρει πέντε ώρες, θα αλλάξουν και θα είναι πολύ πιο απότομα τα ύψη. Τέλος πάντων τώρα, δεν τα έχω σκεφτεί ακόμα καλά στο μυαλό μου αλλά είναι απαράδεκτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες να κάνουν τέτοιο λάθος και να μπαίνουν 20 κοπέλες στον τελικό”.

“Είμαι αρκετά καλά όμως δεν έχω αγωνιστεί. Φοβάμαι ότι αυτό ίσως δημιουργήσει κάποια μικρά λάθη ας πούμε όπως σήμερα με το 4.55 λόγω μικρού κονταριού. Ωστόσο, για αυτό ήθελα να ξεκινήσω και λίγο πιο χαμηλά σήμερα (σ.σ. Δευτέρα 5/8) ώστε να κάνω κάποια άλματα και να δω που είμαι σε σχέση με τα κοντάρια μου. Ελπίζω να μην πονάω και να είμαι καλά στον τελικό, αυτό κυρίως με ενδιαφέρει”.

Τα μετάλλια που έχει κερδίσει η Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με άλμα στα 4,85 μέτρα, ενώ είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2020. Φέτος αγωνίζεται για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Έχει ρεκόρ 4,91 μέτρα στον ανοικτό και 4,90 μέτρα στον κλειστό στίβο.

Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανοικτού στίβου το 2018 και του Diamond League το 2019, πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και έλαβε δυο φορές το χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Έχει κερδίσει συνολικά 12 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και πολλά ακόμα σε άλλες διοργανώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα