Ολυμπιακοί Αγώνες: Η “συγγνώμη” της Καρίνι στην Ιμάν Κελίφ

Διαβάζεται σε 3'
(AP Photo/John Locher)
Άντζελα Καρίνι και Ιμάν Κελίφ στο ρίνγκ AP Photo/John Locher

Οι δηλώσεις της Άντζελα Καρίνι που ηττήθηκε από την Ιμάν Κελίφ στον αγώνα μποξ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ιταλίδα μποξέρ Άντζελα Καρίνι (Angela Carini), η οποία παραιτήθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα με την Αλγερινή Ιμάν Κελίφ, στον απόηχο της παγκόσμιας φρενίτιδας που έχει ξεσπάσει σχετικά με την ταυτότητα φύλου της Κελίφ, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (2/8), ότι “θέλει να ζητήσει συγγνώμη” από την αντίπαλό της, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστικε τις στιγμές μετά τον αγώνα.

“Όλη αυτή η διαμάχη με στεναχωρεί” δήλωσε συγκεκριμένα στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. “Λυπάμαι και για την αντίπαλό μου. Αν η ΔΟΕ είπε ότι μπορεί να αγωνιστεί, σέβομαι αυτή την απόφαση”, πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμα ότι η απόφασή της να εγκαταλείψει το ρινγκ ήταν μία “ώριμη επιλογή, που έπρεπε να κάνει”, ωστόσο εξέφρασε τη λύπη της που στο τέλος δεν έδωσε το χέρι στην αντίπαλό της.

“Δεν ήταν κάτι που σκόπευα να κάνω”, δήλωσε. “Στην πραγματικότητα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από εκείνη και όλους τους άλλους. Ήμουν θυμωμένη επειδή οι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν ‘καπνός'”, πρόσθεσε. Όπως είπε, αν συναντούσε ξανά την Ιμάν Κελίφ, “θα την αγκάλιαζε”.

Η Άντζελα Καρίνι μιλώντας αργότερα στο BBC Sport, τόνισε ότι, “θα μπορούσε να ήταν ο αγώνας της ζωής μου, αλλά έπρεπε να διαφυλάξω και τη ζωή μου εκείνη τη στιγμή”.

Khelif - Carini / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024
Κελίφ - Καρίνι / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 AP Photo/John Locher

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλίδα μποξέρ αποχώρησε από τον αγώνα στο 46ο δευτερόλεπτο, λόγω ενός ισχυρού χτυπήματος που δέχτηκε από την αντίπαλό της. Αρχικά δέχτηκε μια γροθιά στο πρόσωπο (στο 30ο δευτερόλεπτο), με αποτέλεσμα να αποσυνδεθεί ο ιμάντας του κράνους της. Αφού πήγε στον προπονητή της να το διορθώσει, επέστρεψε στο ρινγκ για να δεχτεί την ισχυρή γροθιά στο πηγούνι, η οποία την ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Αμέσως μετά από αυτή την εξέλιξη ακολούθησαν χιλιάδες τρανσφοβικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της Αλγερινής Ιμάν Κελίφ, με τα σενάρια για την ταυτότητα φύλου της να οργιάζουν. Η Κελίφ και η Λιν-Γιου Τινγκ από την Ταϊβάν μπήκαν στο στόχαστρο, επειδή είχαν αποβληθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας το 2023, έχοντας αποτύχει να περάσουν το τεστ εγκυρότητας φύλου (σ.σ.: λόγω αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης).

Λίγο αργότερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως “κυκλοφορούν παραπλανητικές πληροφορίες για τις δύο αθλήτριες” ενώ δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

“Η Αλγερινή πυγμάχος γεννήθηκε γυναίκα, καταγράφηκε ως γυναίκα, έζησε τη ζωή της ως γυναίκα, πυγμαχεί ως γυναίκα, έχει γυναικείο διαβατήριο”, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα