Ολυμπιακοί Αγώνες, Ισπανία – Ελλάδα 10-8: Λύγισε στα σημεία η γαλανόλευκη

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες, Ισπανία – Ελλάδα 10-8: Λύγισε στα σημεία η γαλανόλευκη
EUROKINISSI

Η Εθνική πόλο γυναικών πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση αλλά δεν ήταν αρκετή για να της δώσει βαθμούς κόντρα στην Ισπανία, με τη γαλανόλευκη να χάνει με 10-8 από τη ρόχα στο δεύτερο παιχνίδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στον αγώνα και αδυνατούσαν να βρουν δίχτυα ακόμα και με παίκτρια παραπάνω, με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να σπάει ωστόσο το ρόδι με σουτ από την περιφέρεια, 3:50 πριν το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου, και την Ξενάκη να γράφει το 2-0 με ωραίο γυριστό σουτ από τα δύο μέτρα.

Ωστόσο, όπως γράφει το SPORT24, οι γαλανόλευκες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα αφού στα δύο τελευταία λεπτά δέχτηκαν δύο γκολ από την Φόρκα (το δεύτερο με πέναλτι) που έφερε το ματς σε ισορροπία.

Η συνέχεια βρήκε τόσο την Ισπανία όσο και την Εθνική μας ομάδα να παίζουν πιο απελευθερωμένα στην επίθεση και να έχουν καλύτερες επιλογές, με το θέαμα να είναι συναρπαστικό. Οι παίκτριες της ρόχα πήραν τρεις φορές το προβάδισμα όμως εκείνες της Αλεξίας Καμμένου δεν τις άφησαν ποτέ να αισθανθούν άνετα στο παιχνίδι αφού έδωσαν ισάριθμες απαντήσεις, για να χάσουν μάλιστα την ευκαιρία για το προσπέρασμα στο τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου έχοντας δύο παίκτριες παραπάνω.

Η έναρξη του τρίτου οκταλέπτου έφερε ενθουσιασμό στην Ελλάδα με το γρήγορο γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου (5-6), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τις Ισπανίδες να κάνουν αρχικά την ανατροπή (7-6) και κατόπιν να απαντούν δυναμικά στο γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου (7-7), σκοράροντας δις και φτάνοντας στο 9-7 πριν οι δύο ομάδες μπουν στην τελική ευθεία.

Πρωταγωνίστρια για την ρόχα ήταν η Φόρκα με τέσσερα προσωπικά γκολ σε αυτό το διάστημα, με την Εθνική να μπλοκάρει επιθετικά τόσο στο τρίτο οκτάλεπτο όσο και στα πρώτα πέντε λεπτά του τέταρτου και να μένει μάλιστα τρία γκολ πίσω (10-7) πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 1-1

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα