Ολυμπιακοί Αγώνες – Καρίνι για τον αγώνα μποξ με την Κελίφ: “Προτίμησα να σταματήσω για την υγεία μου”

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακοί Αγώνες – Καρίνι για τον αγώνα μποξ με την Κελίφ: “Προτίμησα να σταματήσω για την υγεία μου”
AP JOHN LOCHER

Η Ιταλίδα μποξέρ Άντζελα Καρίνι μίλησε για την απόφασή της να εγκαταλείψει τον αγώνα με την Αλγερινή, Ιμανέ Κελίφ έπειτα από μόλις 46″.

Η Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε στα 46 δευτερόλεπτα τον αγώνα με την Ιμανέ Κελίφ από την Αλγερία, στο μποξ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες την Πέμπτη (1/8) και δεν έδωσε το χέρι της στην αντίπαλό της, φεύγοντας από το ρινγκ. Η εν λόγω αναμέτρηση πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων και συζητήσεων στην αθλητική και όχι μόνο κοινότητα, αφού η Κελίφ, είχε αποκλειστεί από το παγκόσμιο του 2023, επειδή δεν πέρασε τότε το τεστ εγκυρότητας φύλου.

Λίγη ώρα αργότερα, η Ιταλίδα μποξέρ μίλησε για όσα συνέβησαν στον αγώνα και εξήγησε την κατάσταση από τη δική της οπτική γωνία, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί στο εάν θεωρεί δίκαιη ή όχι τη συμμετοχή της Κελίφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είμαι συντετριμμένη. Μπήκα στο ρινγκ για να τιμήσω τον πατέρα μου. Μου έχουν πει πολλές φορές ότι είμαι μαχήτρια, αλλά προτίμησα να σταματήσω για την υγεία μου. Δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά έτσι με μία γροθιά.

Μετά τη δεύτερη γροθιά, μετά από χρόνια εμπειρίας, ένιωσα έναν δυνατό πόνο στη μύτη. Είπα αρκετά, γιατί δεν ήθελα. Δεν μπορούσα να τελειώσω τον αγώνα μετά τη γροθιά στη μύτη. Οπότε ήταν καλύτερα να βάλουμε ένα τέλος.

Είμαι κομμάτια, γιατί είμαι μαχήτρια. Με έμαθαν να πολεμάω. Πάντα προσπαθούσα να συμπεριφέρομαι με τιμή, πάντα εκπροσωπούσα τη χώρα μου με πίστη. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα, γιατί δεν μπορούσα να παλέψω άλλο. Ανεξάρτητα από το πρόσωπο που είχα απέναντί μου, που δεν με ενδιαφέρει, ανεξάρτητα από τη σειρά, ήθελα απλώς να κερδίσω. Ήθελα να αντιμετωπίσω τον άνθρωπο που είχα απέναντί μου και να παλέψω.

Δεν είμαι από αυτούς που υποχωρούν εύκολα. Ακόμα κι αν έλεγαν ότι δεν θα παλέψουμε, δεν θα το δεχόμουν ποτέ. Έχω νοοτροπία πολεμιστή. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα. Ένιωσα πολύ πόνο στη μύτη μου. ‘Αρκετά’ είπα.

Δεν είναι ήττα για μένα. Για μένα αν πας στο ρινγκ έχεις ήδη κερδίσει, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω. Δεν είναι στο χέρι μου να πω αν είναι δίκαιο ή όχι. Εγώ έκανα απλά τη δουλειά μου. Κατάφερα να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Είμαι μια ώριμη γυναίκα, όταν νιώθω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν υποχωρώ, αλλά έχω την αξιοπρέπεια να πω ‘αρκετά’. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα κερδίσω, ήμουν συγκεντρωμένη, γαλήνια. Αλλά αυτές οι μπουνιές στη μύτη πονάνε, είπα ‘αρκετά‘”, ανέφερε αναλυτικά η Άντζελε Καρίνι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα