Ολυμπιακοί Αγώνες, Λευτέρης Πετρούνιας: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες, Λευτέρης Πετρούνιας: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου
EUROKINISSI

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε την τρίτη θέση στην ενόργανη γυμναστική, με τον Έλληνα αθλητή να παραλαμβάνει το αργυρό μετάλλιο γεμάτος χαρά και ικανοποίηση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι, το οποίο μάλιστα είναι το τρίτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως γράφει το SPORT24, ο ίδιος στάθηκε στο βάθρο των νικητών και του απονεμήθηκε το μετάλλιο το οποίο φόρεσε γεμάτος υπερηφάνεια.

Με αυτό το μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία, αφού δεν είναι απλά ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής γυμναστικής με τρεις προκρίσεις σε Ολυμπιακούς τελικούς αλλά και ο μοναδικός στην ιστορία των κρίκων (εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το 1924 και μετρούν έναν αιώνα ζωής) με τρία ολυμπιακά μετάλλια στη συλλογή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος “άρχοντας των κρίκων” ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016 και χάλκινος στο Τόκιο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (καλοκαίρι 2021), με τον Πετρούνια να μπορεί τώρα να καμαρώνει και για αυτό το συγκλονιστικό και συνάμα μοναδικό ολυμπιακό ρεκόρ.

Το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το έβδομο συνολικά στην σύγχρονη Ιστορία της ελληνικής Γυμναστικής στον κορυφαίο αθλητικό θεσμό. Δύο μετάλλια έχει να επιδείξει ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ένα χρυσό (Αθήνα 2004) και ένα ασημένιο (Σίδνεϊ 2000) επίσης στους κρίκους, ενώ από ένα μετάλλιο έχουν χαρίσει στην Ελλάδα ο Ιωάννης Μελισσανίδης (Ατλάντα 1996: χρυσό στις ασκήσεις εδάφους) και το ελληνικό ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου) που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα