Ολυμπιακοί Αγώνες, Λεσόρ: “Φυσικά και μπορούμε το χρυσό”

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες, Λεσόρ: “Φυσικά και μπορούμε το χρυσό”
Associated Press

Ο Ματίας Λεσόρ σε δηλώσεις του μετά τη νίκη στον ημιτελικό απέναντι στη Γερμανία εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι Γάλλοι είναι σε θέση να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Ο Ματίας Λεσόρ, με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη της Γαλλίας στον πρώτο ημιτελικό του ολυμπιακού τουρνουά απέναντι στη Γερμανία με 73-69, δήλωσε πως οι οικοδεσπότες έχουν τις δυνατότητες να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην Team USA.

Όπως γράφει το SPORT24, ο σταρ του Παναθηναϊκού AKTOR ανέφερε: “Φυσικά και μπορούμε να κερδίσουμε. Είμαστε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν φτάσαμε εδώ από τύχη, είμαστε εδώ επειδή το αξίζουμε”.

Όταν ρωτήθηκε για το κλειδί της επικράτησης και της άτυπης ρεβάνς που πήραν οι “μπλε” για την ήττα τους από τους Γερμανούς (85-71) στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων ο Λεσόρ μίλησε για το πώς οι Γάλλοι περιόρισαν τον Φραντς Βάγκνερ κλείνοντας τους χώρους.

“Είδαμε στο σκάουτινγκ πώς επιτίθεται. Προσπαθήσαμε να μην του δώσουμε ανοιχτούς διαδρόμους προς τη ρακέτα μας και το καλάθι. Ξέρουμε πώς του αρέσει να επιτίθεται. Είναι πολύ δυνατός”.

Κλείνοντας ο Λεσόρ δεν παρέλειψε να εκθειάσει και το κοουτσάρισμα του Βενσάν Κολέ, παρά την δημόσια κριτική που του είχε ασκήσει πριν μερικές μέρες ο Εβάν Φουρνιέ. “Έκανε εξαιρετικές προσαρμογές. Κοουτσάρει φανταστικά τελευταία. Μου είχε πει πως τα λεπτά μου πιθανότατα θα αυξηθούν, οπότε έπρεπε να είμαι έτοιμος”.

Οι Γάλλοι πλέον προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν την Team USA στον μεγάλο τελικό, μετά και τη δύσκολη νίκη των Αμερικανών στον έτερο ημιτελικό απέναντι στους Σέρβους (95-91), γνωρίζοντας πως έχουν μπροστά τους μία μεγάλη πρόκληση, αλλά και μία μοναδική ευκαιρία να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο μέσα στο Παρίσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα