Ολυμπιακοί Αγώνες – Μοναδικός ο Καραλής: Κατέκτησε με το σπαθί του το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι

Διαβάζεται σε 2'
Χάλκινο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή
Χάλκινο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή AP

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε υπερήφανη όλη την Ελλάδα στον τελικό του επί κοντώ, με τον πρωταθλητή μας να απογειώνεται πάνω από τα 5.90μ και να κατακτάει το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής πέταξε – κυριολεκτικά και μεταφορικά – στο Σταντ ντε Φρανς και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Μανόλο έδειξε τεράστια βελτίωση σε σχέση με το Τόκιο, όπου είχε καταλάβει την 4η θέση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε άκρως εντυπωσιακά τον αγώνα, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5.50μ, τα 5.70μ, τα 5.80μ, 5.85μ. και τα 5.90μ.

Ακολούθως, απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια στα 5.95μ, τα οποία αποφάσισε να αφήσει, για να δοκιμάσει την τύχη του στα 6.00μ. Οι δύο προσπάθειές του εκεί δεν ήταν επιτυχημένες, όμως τα 5.90μ ήταν αρκετά για να τον φέρουν στο βάθρο.

Τα άλματα του Καραλή πάνω από τα 5.50μ. και πάνω από τα 5.70μ.:

Τα άλματα του Καραλή πάνω από τα 5.80μ. και πάνω από τα 5.85μ.:

Το άλμα του Καραλή πάνω από τα 5.90μ.:

Δείτε τις στιγμές αγωνίας και την αντίδραση του “Μανόλο” μόλις αντιλήφθηκε πως το χάλκινο μετάλλιο ήταν δικό του:

Η Ελλάδα έφτασε τα 6 μετάλλια, μετά τον θρίαμβο του Καραλή

Μια ακόμα ημέρα, ένα ακόμα μετάλλιο για την Ελλάδα. Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το χάλκινο μετάλλιο με το άλμα του στα 5.90μ και έφερε έτσι το 6ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Νο 127 στην ιστορία της στο θεσμό.

Είχαν προηγηθεί δύο μετάλλια στην κωπηλασία, το χάλκινο των Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή και το χάλκινο των Κοντού – Φίτσιου καθώς επίσης το ασημένιο μετάλλιο του Χρήστου στην κολύμβηση (200μ. ύπτιο) και το χάλκινο του Τσελίδη στο τζούντο (κατηγορία των 90 κιλών), όπως φυσικά και το χάλκινο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.

Το 6ο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αποτελεί ισοφάριση της συγκομιδής που είχε η Ελλάδα στο Ρίο πριν από οκτώ χρόνια. Επόμενος στόχος; Τα οκτώ (8) μετάλλια, που είχε κατακτήσει η Team Hellas στην Ατλάντα το 1996.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα