Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε άνετα στα προημιτελικά του μονού σκιφ

Διαβάζεται σε 2'
Στέφανος Ντούσκος
Στέφανος Ντούσκος AP

Ο Στέφανος Ντούσκος δεν είχε πρόβλημα να προκριθεί στα προημιτελικά του μονού σκιφ, καθώς κατετάγη δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά.

Με μια ελληνική πρόκριση ξεκίνησε η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στα προημιτελικά του μονού σκιφ.

Σύμφωνα με το SPORT 24, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά με χρόνο 7:01.79 και πέρασε στα προημιτελικά.

Πρώτος τερμάτισε ο Νεοζηλανδός Τόμας Μάκιντος.

Διαβάστε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα της σειράς.

Δείτε το βίντεο:

Ντούσκος στην ΕΡΤ: Υπάρχει άγχος αν το σώμα θα αποδώσει το μέγιστο

Μιλώντας στην ΕΡΤ λίγα λεπτά μετά το τέλος του προκριματικού του, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είπε πως «ο στόχος επετεύχθη να περάσουμε στην προημιτελική φάση» για να συνεχίσει τονίζοντας πως «βήμα – βήμα θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να φτάσουμε μέχρι τη διεκδίκηση του μεταλλίου».

Για το αν είχε άγχος που ξεκινούσε αυτός την προσπάθεια της ελληνικής αποστολής, είπε: «Ένα άγχος το είχα. Κάνεις προπόνηση καθημερινά για τα επόμενα τρία χρόνια για να είσαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Ενώ το μυαλό σου να είναι εκεί μπορεί να μην ανταποκριθεί το σώμα σου».

Σχετικά με το αν έκανε κακή εκκίνηση, ο Στέφανος δήλωσε πως: «Κακή δεν θα το έλεγα. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο Νεοζηλανδός είναι ένα δυνατό παιδί, πάνω από δύο μέτρα. Προσπάθησα να κρατηθώ κοντά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στα 1.000 μέτρα. Αναλόγως και ποιους αντιπάλους θα έχουμε αυτή τη φορά. Και σιγά – σιγά ο στόχος είναι να περνάμε στην επόμενη φάση και από κει και έπειτα στον τελικό. Άμα μπορέσουμε και περάσουμε τα ημιτελικά που είναι ένα κρίσιμο σημείο, από κει και έπειτα είναι όλα ανοιχτά».

Πρόσθεσε επίσης πως, «ξέρουμε ότι είμαστε καλύτεροι, πολύ καλύτεροι από κάποιους οι οποίοι είναι στα δύο μέτρα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερη κουπιά και ξέρουμε ότι στον κυματισμό μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Εκεί είναι το δυνατό μας σημείο γιατί είμαστε πολύ καλύτεροι τεχνικά, οπότε ας ελπίσουμε στις επόμενες φάσεις να βγάλει πιο πολύ κύμα».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα