Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής μπάσκετ αν προκριθεί στα προημιτελικά

Διαβάζεται σε 2'
Στιγμιότυπο από το Ελλάδα - Αυστραλία
EUROKINISSI

Το Σερβία – Νότιο Σουδάν είναι το ματς που θα παρακολουθήσει η αποστολή της Εθνικής, με τον Βασίλη Σπανούλη να ξέρει ότι οι πιθανοί αντίπαλοι στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μόλις τρεις.

Η προσπάθεια απέναντι στον Καναδά ήταν εκπληκτική. Η μάχη απέναντι στην Ισπανία τεράστια. Η Ελλάδα ηττήθηκε δύο φορές, όμως το μεσημέρι της Παρασκευής (2/8) πάτησε την Αυστραλία και για ένα σουτ έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει από σήμερα τη συμμετοχή της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακόμη κι έτσι, η Εθνική περιμένει νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν με τρεις ή περισσότερους πόντους το βράδυ του Σαββάτου (3/8 στις 22:00), για να πετύχει τον δεύτερο στόχο του καλοκαιριού μετά από την πρόκριση στο ολυμπιακό τουρνουά.

Όπως γράφει το sport24, αυτή τη στιγμή, πριν από τους αγώνες Καναδάς – Ισπανία, Γαλλία – Γερμανία και ΗΠΑ – Πουέρτο Ρίκο, οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας είναι τρεις. Οι ΗΠΑ που λογικά θα τερματίσουν τη φάση των ομίλων στο 3-0 και ο νικητής του Γαλλία – Γερμανία που θα πάει επίσης στο 3-0.

Αν ο Καναδάς ηττηθεί από την Ισπανία και η Σερβία “πάρει” το Νότιο Σουδάν με τρεις ή περισσότερους πόντους, τότε οι δύο καλύτερες ομάδες θα είναι οι ΗΠΑ και ο νικητής του Γαλλία – Γερμανία. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα αποφεύγει τους Αμερικανούς όχι μόνο στον προημιτελικό, αλλά στον δρόμο μέχρι και τον τελικό του τουρνουά και θα παίξει με Γάλλους ή Γερμανούς για την πρόκριση στα ματς των μεταλλίων.

ΗΠΑ (+43), Γαλλία (+16 και Γερμανία), Γερμανία (+33 και Γαλλία) και Καναδάς (+17) παλεύουν για τις δύο καλύτερες θέσεις στην αυριανή (00:45) κλήρωση. Πολλά θα κριθούν από το Καναδάς – Ισπανία και ίσως το βράδυ, μετά από το Γαλλία – Γερμανία, η Ελλάδα να ξέρει τον αντίπαλό της, αν φυσικά η Σερβία όπως αναφέραμε επικρατήσει με +3 του Νοτίου Σουδάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα