Ολυμπιακοί Αγώνες, Πάλη: Ο Κουρουγκλίεβ ισοπέδωσε τον Λόρενς και διεκδικεί μετάλλιο

Διαβάζεται σε 2'
Νταουρέν Κουρουγκλίεβ
Νταουρέν Κουρουγκλίεβ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ ήταν ανήμερο θηρίο απέναντι στον Αυστραλό Λόρενς για την κατηγορία των 86κ ελευθέρας πάλης. Αποφασισμένος να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η νίκη του Χασάν Γιαζντανιχαράτι απέναντι στον Άμινε Μίλες Ναζέμ την Πέμπτη (8/8) κράτησε ζωντανό το όνειρο του Νταουρέν Κουρουγκλίεβ για διάκριση στην κατηγορία των 86κ ελευθέρας πάλης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, και το μεσημέρι της Παρασκευής (9/8) έστειλε ηχηρό μήνυμα πως θέλει να φύγει από την Πόλη του Φωτός με ένα μετάλλιο στο στήθος.

Τρανή απόδειξη, όπως αναφέρει το SPORT24, η πρώτη αναμέτρησή του στη διαδικασία των ρεπεσάζ με τον Αυστραλό Τζέιντεν Λόρενς, με τον 32χρονο εκπρόσωπο της Ελλάδας να μπαίνει σαν ανήμερο θηρίο στο ταπί και να “εξαφανίζει” τον αντίπαλό του μέσα σε λιγότερα από δύο λεπτά, επικρατώντας με τεχνική υπεροχή και κάνοντας το 10-0 στο σκορ.

Με τη νίκη του αυτή, ο Κουρουγκλίεβ βρίσκεται ένα ματς μακριά από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία των 86 κιλών της ελευθέρας πάλης, που θα το δώσει το απόγευμα της Παρασκευής (9/8, 21:15) απέναντι στον Άμινε από το Σαν Μαρίνο.

Σε περίπτωση μάλιστα που τα καταφέρει, θα χαρίσει στην Ελλάδα το 8ο μετάλλιό της στο Παρίσι, που θα αποτελέσει ισοφάριση της συγκομιδής στην Ατλάντα το 1996.

Κουρουγκλίεβ: “Το μυαλό μου είναι να πάρω το μετάλλιο για την Ελλάδα”

Αντίπαλος του δις πρωταθλητή θα είναι ο Άμινε στον τελικό των ρεπεσάζ, με τον Κουρουγκλίεβ να εκφράζει την πεποίθησή του, μέσω δηλώσεών του στην κάμερα της ΕΡΤ, ότι θα πετύχει στην αποστολή του και θα φέρει ακόμη ένα μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

“Το μυαλό μου είναι να πάρω το μετάλλιο για την Ελλάδα. Το ταπί είναι ταπί, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Δεν θα χαλαρώσω, μέχρι το βράδυ έχουμε χρόνο, θα φάω, θα ξεκουραστώ και ό,τι δυνατότητα έχω θα τη δώσω στον τελευταίο αυτό αγώνα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα