Ολυμπιακοί Αγώνες: Πού και πότε θα δείτε τη μονομαχία της Εθνικής με την Αυστραλία

Διαβάζεται σε 3'
Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ
Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ EUROKINISSI

Η Ελλάδα έχει μπροστά της μια τεράστια μάχη κόντρα στην Αυστραλία, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Πού και πότε θα δείτε το παιχνίδι.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική ομάδα, η οποία καλείται να παίξει τα ρέστα της απέναντι στην Αυστραλία (2/8, 14:30, ΕΡΤ1 και LIVE από το SPORT24) στην 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη χρειάζεται οπωσδήποτε το θετικό αποτέλεσμα, αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Για την ακρίβεια, όπως γράφει το SPORT24, υπάρχουν τρία σενάρια, με βάση τα οποία η Ελλάδα θα τσεκάρει το εισιτήριό της για την οχτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

1ο σενάριο: Να νικήσει την Αυστραλία με… μισό πόντο και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

2ο σενάριο: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

3ο σενάριο: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη (!) σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Group A

  • Αυστραλία – Ελλάδα 14:30 (ΕΡΤ1)
  • Καναδάς – Ισπανία 18:15 (ΕΡΤ3)

Παράλληλα, σήμερα διεξάγεται και η 3η αγωνιστική του Group B, σε έναν όμιλο που παρακολουθεί και η Εθνική, αφού ένας από τους στόχος του συνόλου του Βασίλη Σπανούλη είναι να είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες. Για αυτό ακριβώς και θα έχει στραμμένο το βλέμμα της στο ματς της Ιαπωνίας με την Βραζιλία (12:00).

Σε αυτό το παιχνίδι, το ιδανικό σενάρια για την Εθνική, είναι η ομάδα που θα πάρει τη νίκη να μην το κάνει με μεγάλη διαφορά, η οποία θα απειλήσει τη δική της διαφορά πόντων. Αυτή τη στιγμή η Ιαπωνία είναι στο -24, η Βραζιλία στο -25 και η Ελλάδα στο -14.

Σε περίπτωση που ο αγώνας της Ιαπωνίας με την Βραζιλία λοιπόν κριθεί με μία διαφορά που η νικήτρια ομάδα θα έχει μέχρι -14, τότε αν η Ελλάδα κατακτήσει την 3η θέση στον όμιλό της θα προκριθεί ως η μία από τις δύο καλύτερες τρίτες στα προημιτελικά, αφού θα έχει ίδιο ρεκόρ (1-2), αλλά καλύτερη διαφορά πόντων.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Group B

  • Ιαπωνία – Βραζιλία 12:00
  • Γαλλία – Γερμανία 22:00 (ΕΡΤ1)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα