Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα πιο “φονικά” κύματα αγωνίζονται οι σέρφερ

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα πιο “φονικά” κύματα αγωνίζονται οι σέρφερ
Ο Kanoa Igarashi, από την Ιαπωνία, στον δεύτερο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο σέρφινγκ την Κυριακή 28/07 AP Photo Ed Sloane

Οι φετινοί αγώνες σέρφινγκ θα διεξαχθούν στο Teahupo’o, ένα χωριό που βρίσκεται στην Ταϊτή και φημίζεται για τα ακραία επικίνδυνα κύματά του.

Ένα από τα πιο τρομακτικά σημεία για σέρφινγκ θα αποτελέσει τον τόπο όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του συγκεκριμένου αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για το Teahupo’o, ένα χωριό στην Ταϊτή με τα πιο επικίνδυνα κύματα, το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν και “τείχος των κρανίων”.

Η θέα του χωριού Teahupoo μέσα από τη θάλασσα

Τα κύματα του Teahupo’o είναι τόσο συναρπαστικά όσο και τρομακτικά για τους 48 σέρφερ που θα αγωνιστούν στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην θάλασσα με την μαύρη άμμο, όπου καλύπτεται από τον λευκό αφρό, σηκώνονται γιγαντιαία και εντυπωσιακά κύματα, που πολλές φορές έχουν κρυστάλλινη όψη. Εκεί αγωνίζονται οι αθλητές από τις 27 μέχρι τις 30 Ιουλίου “δαμάζοντας”¨ κύματα της Ταϊτής. Μόνο που ο αγώνας αυτός θα αποτελέσει και πρόκληση για τους ίδιους καθώς οι δυσμενείς συνθήκες καθιστούν πολλές φορές δύσκολο και παράτολμο το έργο των σέρφερ.

Το Σάββατο (27/07) πλήθος κόσμου έφτασε στην Ταϊτή, διασχίζοντας χιλιόμετρα στον Ειρηνικό Ωκεανό για να παρακολουθήσει τους αγώνες σέρφινγκ. Στο χωριό Teahupo’o, το νερό ανεβαίνει προς τα πάνω και σκάει στον κοραλλιογενή ύφαλο δημιουργώντας τρομακτικά κύματα και παράλληλα την κατάλληλη αρένα για τους μονομάχους του σέρφινγκ.

“Όταν βρίσκεσαι πάνω στα κύματα έχεις απίστευτη θέα. Βλέπεις τις βάρκες, τους σέρφερ πίσω από αυτές, τα βουνά…”, περιέγραψε η Vahine Fierro, μέλος της γαλλικής αποστολής στους Αγώνες. Στην ουσία πρόκειται για ένα κύμα, χαμένο στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, το οποίο αποτελεί “πρόκληση” για τους καλύτερους σέρφερ στον πλανήτη. “Εγώ το αποκαλώ η Πεντάμορφη και το Τέρας“, δήλωσε ένας ντόπιος σέρφερ.

Το Teahupoʻo βρίσκεται στη λίστα με τα 10 πιο επικίνδυνα κύματα παγκοσμίως και μόνο έμπειροι αθλητές επιχειρούν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό το θηρίο. Τα κύματα είναι τόσο δυνατά, όπου σε συνδυασμό με τον ρηχό ύφαλο που βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό ακόμη και σε θάνατο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα