Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα δεδομένα για τον Σημαιοφόρο στην Τελετή Λήξης – Ποιοι έχουν προβάδισμα

Διαβάζεται σε 2'
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 10η ΗΜΕΡΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 10η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Όλα τα δεδομένα για τον Σημαιοφόρο της Ελλάδος στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που “ρίχνουν” αυλαία την Κυριακή.

Κάθε φορά στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων τη σημαία της Ελλάδας μεταφέρει ο αθλητής που είχε την καλύτερη θέση στη διοργάνωση και δεν έχει επιστρέψει στην πατρίδα.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν έχει αντίπαλο στην κούρσα για τον Σημαιοφόρο, καθώς είναι ο μοναδικός με χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι και θα αναχωρήσει με την υπόλοιπη ομάδα για την Αθήνα, την Δευτέρα το μεσημέρι.

Ωστόσο, όπως γράφει το SPORT24, ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο μήκος έχει φανερώσει ξεκάθαρα την πρόθεση του, να μην είναι Σημαιοφόρος και προτιμά να μεταφέρει την ελληνική σημαία, στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λος Αντζελες το 2028.

Έτσι ο αμέσως επόμενος υποψήφιος είναι ο συγκάτοικος του, Εμμανουήλ Καραλής που δεν έχει κανένα θέμα να αναλάβει το ρόλο αυτό.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμα την απόφαση και θα περιμένει ως το βράδυ του Σαββάτου, να έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι αγώνες των Ελλήνων στο Παρίσι.

Σίγουρα ο Καραλής δεν θα είναι μόνος του, καθώς όπως έγινε στην Τελετή Εναρξης, Σημαιοφόροι θα είναι δύο, ένας άντρας και μία γυναίκα και το ίδιο θα επαναληφθεί σύμφωνα με απόφαση της ΕΟΕ και στην Τελετή Λήξης.

Προβάδισμα για το ρόλο αυτό φαίνεται ότι έχει η Κατερίνα Στεφανίδη, χρυσή Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και 10η εδώ στο Παρίσι.

Ωστόσο η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα περιμένει να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους, η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού και οι Ευαγγελία Πλατανιώτη-Σοφία Μαλκογεώργου στην καλλιτεχική κολύμβηση, για την περίπτωση που κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα