Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα τρία σενάρια για την πρόκριση της Εθνικής Μπάσκετ

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα τρία σενάρια για την πρόκριση της Εθνικής Μπάσκετ
EUROKINISSI

Καυτή θα είναι η Παρασκευή για την Εθνική Μπάσκετ. Δείτε τα τρία σενάρια που μπορούν να στείλουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ο Καναδάς λύγισε το μεσημέρι της Τρίτης (30/7) την Αυστραλία, έκανε το 2-0 στον Α’ Όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά και άφησε τους Boomers στο 1-1 με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ακόμη ζωντανή για την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Πλέον, όπως γράφει το SPORT24, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βλέπει το ματς με την Αυστραλία (2/8, 14:30, ΕΡΤ1 και LIVE από το SPORT24) ως τελικό και έχει τρία σενάρια να κυνηγήσει.

1ο σενάριο: Να νικήσει την Αυστραλία με… μισό πόντο και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

2ο σενάριο: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

3ο σενάριο: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη (!) σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

Κρατήστε αυτό: Ο αγώνας Αυστραλία – Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 14:30 της Παρασκευής (2/8), ενώ το ματς Καναδάς – Ισπανία θα ξεκινήσει στις 18:15. Οπότε αν η Εθνική τα καταφέρει (είτε με έναν ή με δύο, είτε με 3 έως 9, είτε με +10) απέναντι στους Αυστραλούς, θα περιμένει για να μάθει την τύχη της.

Θυμίζουμε πως μετά από το φινάλε της φάσης των ομίλων θα γίνει κλήρωση για τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης, με τις οκτώ ομάδες να χωρίζονται σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας σύμφωνα με την πορεία τους στα τρία πρώτα ματς του τουρνουά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα